Šport > Nogomet
73 ogledov

Domžalčani brez težav v Andori

Lusitanos NK Domžale NK Domžale/Facebook
Nogometaši Domžal so na povratni tekmi proti andorski ekipi Lusitanos slavili (1:2) in napredovali v drugo predkolo Lige Evropa. Na prvi tekmi so varovanci Luke Elsnerja slavili z izidom 3:1. Naslednja ovira "ravbarjev" bo beloruski Šahtjor iz Soligorska.

Izbranci Luke Elsnerja so velik delež na poti do napredovanja opravili že na prvi tekmi, po domači zmagi s 3:1 pa so slavili tudi na povratnem dvoboju v Pirenejih. V drugem krogu jih čaka beloruski Šahtjor iz Soligorska, ki je izločil ferski Runavik s skupnim izidom 7:0.

Domžalčani so na najboljši možni način odprli tekmo v Andori in povedli že v peti minuti. Po kombinirani akciji Zenija Husmanija in Benjamina Morela si je Žan Majer izboril primeren položaj v kazenskem prostoru ter z močnim strelom z desetih metrov žogo neubranljivo poslal v spodnji desni kot domačih vrat za 1:0. Tudi v nadaljevanju so bili gosti absolutni gospodarji igrišča, navzlic temu pa so v 18. minuti prejeli zadetek. Po dolgi podaji gostiteljev v kazenski prostor Domžal je bil Andre Luizao spretnejši od Gabra Dobrovoljca in s 15 metrov iz voleja neubranljivo meril v zgornji levi kot domžalskih vrat.

Gostitelji so po izenačenju nekoliko dobili na samozavesti, v njih se je prebudila celo želja po preobratu, a Domžalčani so jim v končnici prvega polčasa pristrigli peruti. Akcijo je začel Majer, ki je globinsko podajo v ogenj poslal Dejana Trajkovskega, po njegovi podaji pa je Morel s sedmih metrov natančno zadel in povišal na 2:1.

V drugi polovici tekme so Domžalčani prevladovali in imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje izida, predvsem aktiven pa je bil Antonio Mance, ki je v 56. minuti zadel vratnico. Tudi v nadaljevanju je škarje in platno v svojih rokah imel dvakratni slovenski prvak in si zanesljivo izboril evropsko napredovanje.

Liga Evropa, 1. predkrog (povratna tekma):

Lusitanos - Domžale 1:2 (1:2) /1:3/
Luizao 18.; Majer 5., Morel 42.

/X:Y/ - izid prve tekme

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.