Šport > Nogomet
40 ogledov

Domžalčani do prve zmage v pomladi

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Nogometaši Zavrča so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:1).

Domžalčani so v Zavrč pripotovali precej oslabljeni, saj Luka Elsner ni mogel računati na poškodovana Amedeja Vetriha in Lucasa Maria Horvata, zaradi bolezni na Alvara Brachija, Darka Zeca, Matica Črnica in Žana Majerja, kaznovan pa je Dejan Trajkovski. Prvič so v prvi postavi tako začeli Jan Repas, Senad Jarović in Marko Alvir, Kenan Horić pa si je nadel kapetanski trak. Na drugi strani Ivica Solomun ni imel toliko težav pri sestavi začetne enajsterice, bolj ga je lahko skrbela forma njegove ekipe, ki je na prvih dveh tekmah iztržila dva remija, še slabše so spomladanski del začele Domžale, ki so najprej izgubile, nato pa remizirale.

Gosti so začeli podjetno. V šesti minuti so imeli kot, ki ga je izvajal Repas, Alvir pa je žogo poslal mimo leve vratnice. Naslednjo priložnost pa so Domžalčani unovčili. Jure Balkovec je podal do Jarovića, ki je žogo oddal Antoniu Manceju, Hrvat se je v kazenskem prostoru izkazal s preigravanjem, nato pa s strelom s 15 metrov; žogo je mojstrsko poslal v dolgi kot Zavrčevega gola.

Pet minut kasneje so imeli domači kot z desne strani. Izvajal ga je Ed Kevin Kokorović, žoga se je v kazenskem prostoru odbijala, do strela pa je na koncu prišel Tin Karamatić, izkazal se je vratar Axel Maraval. Minuto kasneje in na drugi strani igrišča so do lepe priložnosti prišli Domžalčani, a Mance in Balkovec žoge nista spravila v gol. Do konca polčasa sta si ekipi priigrali še po en strel. Davor Rogač je v 39. minuti meril čez gol, bližje cilju je bil Repas, a vseeno je ostalo pri 0:1.

V uvodnih minutah drugega polčasa so gledalci prvi strel videli v 57. minuti, a je Balkovec meril čez gol. V 62. in 70. minuti se je z obrambama izkazal Marko Ranilović. Najprej je skok po predložku dobil Mance, žoga se je znašla pri Slobodanu Vuku, a mu je strel ustavil završki vratar. Osem minut kasneje je s 30 metrov sprožil Zeni Husmani, Ranilović se ni pustil premagati. V 78. minuti je bil domači čuvaj mreže spet na preizkušnji, tokrat po strelu Repasa.

Prva Liga TS, 25. kolo:

Zavrč : Domžale  0:1 (0:1)
500; Mance 14.

Sobota:
Gorica - Krško
Rudar - Maribor

Nedelja:
Krka - Luka Koper
Olimpija - Celje

Lestvica:
1. Olimpija 50 (-1)
2. Maribor  44 (-1)
3. Domžale  42
4. Gorica  37 (-1)
5. Zavrč  32
6. Celje  27(-1)
7. Krka  25 (-1)
8. Rudar  25 (-1)
9. Krško  25 (-1)
10. Luka Koper  22 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.