Šport > Nogomet
122 ogledov

"Najbolj nenavadno v Savdski Arabiji"

Dejan Rusič NK Krško
Po dolgijh letih se je v slovensko ligo vrnil nekdanji reprezentant Dejan Rusič, ki bo v nadaljevanju sezone pomagal svojemu matičnemu klubu.

Med tistimi, ki so bili na posavsko-dolenjskem derbiju navdušeni nad predstavo Krškega, ki je s 3:0 premagalo Krko, je bil tudi nekdanji član slovenske izbrane vrste Dejan Rusič. Ta bo v nadaljevanju sezone pomagal svojemu matičnemu klubu.

"Za tekmo proti Krki lahko rečem, da je bila kot iz učbenika. Fantje so naredili prav vse kar je od njih zahteval trener. Na koncu smo lahko celo malce razočarani nad rezultatom, 3:0 je še premalo za dogajanje na igrišču," je povedal 33-letni nogometaš. Tega so navdušili novinci, ki so Krško okrepili v zimskem prestopnem roku: "Vsekakor so osvežili ekipo, to pa se tudi pozna na rezultatih. Tudi vsi nogometaši, ki so igrali za Krško v prvem delu prvenstva so zelo napredovali, vsi štirje novinci, ki so bili tokrat v prvi enajsterici, pa delajo razliko. Na primer Dinu Hotiću morajo tekmeci posvečati več pozornosti, ostali igralci pa tako pridejo še bolj do izraza. Dejan Urbanč in Luka Žinko na primer in vse lažje steče."

Igral v Rusiji, Savdski Arabiji, Azerbajdžanu ...

Rusič je nazadnje sicer igral v Saudski Arabiji, v sezoni 2012/13 je nosil dres kluba Al-Taawon. "Moja pripravljenost se počasi vrača, poskušal se bom čim prej dobro pripraviti in nato odigrati nekaj minut. Vesel sem, da fantom trenutno gre. Prav je, da predvsem oni dobijo priložnost za igranje," je še menil Rusič.

Ta je v svoji karieri po Krškem in Celju dolgo igral v tujini. Tri leta se je zadržal v Romuniji, nastopal je za ACS Poli Timișoara, nato se je preselil v Rusijo kmoštvu PFC Spartak Nalchik, poleg Savdske Arabije pa je spoznal tudi Azerbajdžan. Igral je za klub Khazar Lankaran FK.

"Najbolj nenavadno življenje se mi je sicer zdelo v Savdski Arabiji. Bilo se je treba resnično prilagoditi povsem drugačnemu načinu življenja. Pravzaprav ti ne preostane nič drugega," je povedal Rusič in na vprašanje, če je na primer težko prišel do steklenice piva, odvrnil: "Bi se verjetno dalo priti do njega, a me ni niti mikalo. Niti ni bilo kakšnih pravih priložnosti, da bi to počel. Nisem ga niti poizkusil. Posvečaš se nogometu, drugega ne moreš početi. Malce te morda lahko zamoti kulinarika, kašen izlet v puščavo, drugače pa je le nogomet, nogomet."

Kopačke so zdrsnile s klina

"Vsaka destinacija je imela nekaj dobrih in slabih lastnosti, v vsaki od teh držav pa sem pridobil nekaj igralskih izkušenj, kar je najpomembneje. Zdaj sem prišel domov, da bi pomaga domačim fantom. To je pravzaprav celotna zgodba," o tujini ni želel veliko razpredati Krčan, ki je sicer že povsem želel odnehati z igranjem nogometa: "Sprva sem že res nameraval dokončno zaključiti kariero, a smo pri Krškem našli skupni jezik. Začel sem delati z mlajšimi selekcijami v klubu in to me je potegnilo nazaj v nogomet. Pravim, da so kopačke, ki sem jih obesil na klin, zdaj same padle dol."

Krško sicer že nekaj let dela zelo dobro v mlajših selekcijah: "Tu se resnično lahko naredi neka dobra zgodba. Je pa tudi zaradi tega zelo pomembno, da Krško med člani ostane v prvi ligi. S tem bi lahko postavili zdrave temelje in naredili Krško za stalnega člana slovenske elite."

Lepi spomini na reprezentanco

Napadalec je zbral tudi štiri nastope za slovensko reprezentanco, od maja 2006 do februarja 2008 je zaigral proti Trinidadu in Tobagu (3:1), Slonokoščeni obali (0:3), Albaniji (0:0) in Danski (1:2). "Gre za zelo lepe spomine, žal mi je le, da nisem takrat zdržal nekaj več časa v reprezentanci. Kot selektor me je vpoklical Branko Oblak, z Matjažem Kekom pa nisva enako razmišljala. Moja kariera bi bila lahko boljša, lahko pa bi bila tudi slabša. Ubral sem neko srednjo pot, z njo pa sem kar zadovoljen," je sklenil krški nogometaš.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.