Šport > Nogomet
19 ogledov

Novaković: Igra se za prvaka

Maribor, Olimpija, derbi Anže Petkovšek
V 24. kolu bo na sporedu tudi veliki slovenski nogometni derbi.

"Prednost šestih točk je lepa, a istočasno zelo varljiva. Dodatna motivacija za derbije ni potrebna, saj pomembnost obračuna med največjima rivaloma presega običajne okvirje. Zavedamo se, da bo domačin odločno krenil na vse ali nič, na nas pa je, da s preudarno in disciplinirano igro prisilimo nasprotnika v napake. Verjamem, da bomo v Mariboru na optimalni ravni," je pred derbijem, ki bo na sporedu ob 20.30, razmišljal Štajerec v ljubljanski ekipi Rok Kronaveter. S soigralci je v minulem kolu povečal prednost pred vijoličastimi na lestvici, olimpija je premagala Koper, Maribor pa je doma presenetljivo klonil proti Celjanom. Poraz je že po prvi tekmi spomladanskega dela odnesel tudi trenerja Krunoslava Jurčića.

Na klop vijoličastih je sedel Darko Milanič, proti Olimpiji pa naj bi zaigral tudi reprezentančni napadalec Milivoje Novaković, ki je v prestopnem roku z izbiro Maribora povzročil veliko jeze med pristaši Olimpije in tako derbi naredil še vreč."Vemo, kakšni so cilji v Mariboru. Česa so vajeni ljudje. Igra se za prvaka, moramo osvojiti naslov. Trenutno nismo v dobrem položaju, toda s sobotno tekmo spet lahko vse obrnemo v našo prid. Zadnjo tekmo moramo odmisliti. V teh dneh je bilo na treningih zaznati veliko želje in dejstvo je, da moramo pred domačimi navijači popraviti vtis. Vsi skupaj se moramo prebuditi in storiti vse, da bi zmagali. Zavedamo se pomena derbija. Zato se želimo predstaviti v najboljši podobi in – zmagati,” je dejal novi član vijoličastih. Pri Mariboru zaradi kazni ne bo smel igrati Gregor Bajde, pri Olimpiji pa tovrstnih težav nimajo.

Tekma bo budno spremljala tudi policija. "Nogometna  tekma  med  NK  Maribor in NK Olimpija spada med rizične športne dogodke oz. dogodke visokega varnostnega tveganja. Temu ustrezno se je pripravila tudi policija," je sicer povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 5
  • zdrej 08:40 06.marec 2016.

    Se 100% strinjam. Če majo za konkretne plače, drage nakupe, potem naj še za varnost na tekmah plačajo sami. Teh par 10k €pa bodo že skrampali skupaj.

  • jakec1575 19:18 05.marec 2016.

    Naj jih enkrat fino ogradijo in naj se debili stepejo do konca. Mogoce, ko bo tragicno, in ko bo manjaklo par oči, zob...mogoce bo potem prisla razsodnost. Ce pride sovraštvo, pa naj se stepejo do zadnjega. Škode za družbo ne ...prikaži več bo nobene. Samo stroški se bodo znižali.

  • Avatar Leon
    Leon 18:26 05.marec 2016.

    Glede na vetrovne razmere je helikopter neuporaben ! Škoda ,da ne poslušajo vremenskih napovedi .Sicer pa zakaj moramo vsi Slovenci plačevati policiji za dodatno varnost na nogometnih tekmah? Jaz ne hodim na tekme in ne želim plačati !Za varnost morajo ...prikaži več poskrbeti organizatorji tekem ,kot je to v Angliji !