Šport > Nogomet
19 ogledov

Milivoje Novaković bo zaigral v SNL

Novaković Igor Morozov Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn EPA
Dolgoletni slovenski reprezentančni napadalec je novi član Maribora.

Še pred nekaj časa je bil Milivoje Novaković blizu podpisa pogodbe z Olimpijo, pojavljale pa so se tudi govorice, da se zanj zanimajo pri Mariboru. Pri državnih prvakih so bili očitno konkretnejši, reprezentančni napadalec je namreč z vijoličastimi sklenil sodelovanje za naslednje leto in pol. Na slovenskih zelenicah bo Novaković zaigral po 18-letnem premoru.

"Vesel sem, da smo sklenili dogovor in podpisali pogodbo. Zdaj sem si ogledal tekmo v prenosu iz Turčije, čakam pa na trenutek, da po vrnitvi ekipe s priprav spoznam vse nove soigralce. Športnemu direktorju Zlatku Zahoviću se zahvaljujem za zaupanje, vsi pa vemo, kakšna naloga je pred nami in kakšni so mariborski cilji. Osvojiti prvenstvo in pokal, k uresničitvi ciljev želim prispevati svoj delež, seveda pa bom potreboval nekaj časa, da bo pripravljenost na primerni ravni. Menim, da sem v dozdajšnji karieri naredil veliko, ampak tujine je bilo vendarle dovolj in odločil sem se, da se vrnem domov. Trudil se bom po najboljših močeh, da bi pomagal klubu," je Novaković dejal po sklenitvi dogovora. In dodal: "Žena je Štajerka, ob tem pa v Ljudskem vrtu vedno igram z največjim zadovoljstvom, na tem stadionu se počutim odlično. Res se veselim novih izzivov."

Zadovoljen je tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović: "Milivojeje vrhunski strelec, igralec z bogato kariero, imel je tudi ponudbe iz tujine, ampak želja po vrnitvi domov se je uresničila. Držal je tudi besedo, da je NK Maribor edini klub, za katerega bi igral v Sloveniji."

Zahović je Novakovića še označil za vrhunskega profesionalca, kakršnega Maribor potrebuje za dosego svojih ciljev, torej osvojitev prvenstva in pokala. "Potrdilo se je, da potrebujemo izkušenega 'killerja' oziroma nogometaša, ki ima vrhunsko realizacijo. On je nogometaš, ki izkoristi devet od desetih priložnosti in to pač želimo."

Novaković, ki je doslej zbral 72 nastopov in 31 zadetkov za slovensko izbrano vrsto, bo maja dopolnil 37 let. Kot mladinec je bil član Olimpije, nato je šest let igral za različne avstrijske klube, leta 2005 pa se je preselil k bolgarskemu Litexu, kjer je s svojimi predstavami nase opozoril tudi klube iz najmočnejših lig. Že leto kasneje ga je kupil Köln, za kozličke pa je Novaković zabil 74 ligaških zadetkov. V zadnjih sezonah je igral na Japonskem.

Komentarjev 3
  • Hi5 18:48 19.februar 2016.

    Uh, res je kriza. Tistih 5 ljubljanskih pijančkov je sedaj ne vem kako užaljenih. Pa saj Slovenija in z njo Olimpija in Maribor ni Italija, Španija ali pa Anglija, kjer pride do stoletne polemike, ko nekdo iz enega velikega kluba ...prikaži več preide v drugega in potem se navijači malce pokregajo med sabo in izmenjajo par sočnih. Slovenija je za takšne zdrahe premajhna in nepomembna, zato prosim ne kopirat neko tujo prakso, ker enostavno ne zaleže in če poenostavim, ni fora. Hvala Novi, ker je sploh prišel v Slovenijo igrat, pa za kogarkoli. Velik plus za slovenski ligaški nogomet. Vse ostalo je nepomembno.

  • BorutK 18:32 18.februar 2016.

    Sekira se ful zih

  • Žurnalček 18:23 18.februar 2016.

    Novak tole je pa v tem momentu enako IZDAJI !