Šport
58 ogledov

Novaković: "Možnosti so 50:50"

Zbor reprezentance. Milivoje Novaković Katarina Ponjavić
Izkušeni reprezentančni napadalec Milivoje Novaković bo kot kaže povsem nared za tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini.

"Dobro vemo, kaj nas čaka. Moramo se zavedati, kako pomembni sta ti dve tekmi. Malce nas je hendikepirala poškodba Roberta Berića, a so ostali fantje na srečo zdravi. Ukrajina je močan nasprotnik, kar smo spoznali tudi ob ogledu posnetkov," je ob reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju opozoril veteran Milivoje Novaković, ki si želi, da bi slovenska reprezentanca na tekmah z Ukrajino uživala močno podporo.

V Ukrajini šele prvi polčas
 

"Pomembno je, da stopimo skupaj in razmišljamo v pozitivni smeri. Bitka bo trajala 180 minut in pomembno bo vztrajati do konca, Tudi Ukrajinci imajo svoje prednosti in slabosti, predvsem slednje pa moramo čim boljše izkoristiti," je dodal 36-letni član japonskega prvoligaša Nagoya Grampus, ki je minuli vikend dobro pripravljenost potrdil z dvema zadetkoma v klubskem dresu.

"Možnosti so 50:50 in upamo lahko na najboljše. Tekma v Ukrajini bo šele prvi polčas, seveda pa si želimo gola v gosteh. Počutim se dobro in verjamem, da je poškodba že preteklost, na zadnjih treningih pa bom skušal še izboljšati pripravljenost. Teh tekem nikakor ne smemo vzeti prelahko in pri tem bo pomembna vloga starejših igralcev. Kot majhna država moramo stopiti skupaj, saj gre za življenski tekmi."

"Morda se mlajši igralci bolj obremenjujejo z vzdušjem okrog izbrane vrste, sam pa razmišljam o drugih stvareh," je zaključil Novagol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.