Šport > Nogomet
9 ogledov

Začenja se operacija "Ukrajina"

Zbor reprezentance, Boštjan Cesar
1/11
Katarina Ponjavić
Današnji zbor slovenske nogometne reprezentance pred tekmama z Ukrajino je pričakovano minil v znamenju novice o hudi poškodbi napadalca Roberta Berića, ki ga bo zamenjal Roman Bezjak.

Tradicionalna baza na Brdu pri Kranju je danes dopoldne gostila zbor kandidatov za tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini, med katerimi pa ni bilo napadalca francoskega Saint Etiennea Roberta Berića, ki jo je skupil na sinočnjem prvenstvenem obračunu proti Lyonu.

"Seveda nam je zelo žal, ker Roberta ne bo z nami na teh dveh izjemno pomembnih tekmah. Morali bomo še bolj strniti moči in poskušati nadoknaditi njegovo odsotnost," je pojasnil kapetan izbrane vrste Boštjan Cesar, ki verjame, da bo vzdušje med navijači na primerni ravni: "Upam, da bomo vsi skupaj dihali kot eno že pred prvo tekmo. Naredili bomo vse, da se bomo po povratni tekmi veselili napredovanja na Euro. Ni pomembno na kakšen način pridemo do napredovanja."

"Lahko igramo tudi proti najmočnejšim"

V bitkah z Ukrajinci bo imel pomembno vlogo tudi izkušeni Valter Birsa, ki je bil eden izmed glavnih protagonistov ob uvrstitvi Slovenije na svetovno prvenstvo 2010: "Če bomo prikazali pravo igro z malo napakami, bomo imeli možnosti. Vem, da je Ukrajina kakovostna reprezentanca, ki je zelo uigrana. Takšne tekme so specifične, kar se je pokazalo tudi proti Rusiji. Do prve tekme se moramo čim bolj uigrati in še enkrat potrditi, da lahko igramo tudi proti najmočnejšim."
 
Odlično razpoložen je na zbor prišel Miral Samardžić, ki je z Rijeko zaseda prvo mesto v hrvaškem prvenstvu, obenem pa se je na zadnjih tekmah svojega kluba izkazal tudi z zadetki: "Očitno sem bil ob pravem času na pravem mestu (smeh). Glede na prikazano sem lahko zelo zadovoljen s formo. Po klubskih uspehih si želim tudi reprezentančnega slavja. Ogledal sem si nekaj tekem Ukrajine, od danes naprej pa se bomo posvetili podrobnejšim analizam. So dobri, vendar tudi mi nismo za odpis. Pričakujem dve težki tekmi in ugoden razplet za nas. Prejšnje dodatne kvalifikacije so se odločale v Ljudskem vrtu in sam si želim podobnega razpleta, čeprav bo v fizičnem smislu zelo težko. Srčno upam, da bomo junija prihodnje leto v družbi najboljših v Franciji."
 
Obetavni vezist Benjamin Verbič se je spomnil zgodovinskih obračunov proti Ukrajini leta 1999, ki jih je spremljal preko malih zaslonov: "Najbolj mi je ostal v spominu tisti izenačujoči zadetek v Kijevu na zasneženem igrišču, ko sploh nisem videl, če je žoga res v mreži. Lepo bi bilo, če bi se ponovno ponovila takšna pravljica. V veliko čast mi je, da sem tokrat udeleženec te zgodbe. Vračam se po poškodbi in upam, da bom na treningih opozoril nase."


Danes popoldne bo reprezentanca v okrnjeni postavila na Brdu opravila prvi trening, do petkovega odhoda v Lvov pa naj bi varovanci Srečka Katanca trenirali enkrat dnevno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.