Šport > Nogomet
26 ogledov

Srečko Katanec nezadovoljen z delom sodnikov

slovenija litva Anže Petkovšek
Po včerajšnjem remiju z Litvo se bo morala slovenska reprezentanca za evropsko prvenstvo boriti v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenska nogometna reprezentanca je v petek v Stožicah zapravila možnosti za neposredno uvrstitev na Euro 2016, potem ko je proti Litvi igrala le 1:1. Kljub temu si je praktično že zagotovila novi tekmi, tako da bo zadnji, ponedeljkov dvoboj v San Marinu bolj ali manj le že zgodnja priprava na novembrska obračuna v dodatnih kvalifikacijah.

"Tudi tekmo s San Marinom moramo vzeti zelo resno. Čeprav verjetno ne odloča o ničemer več. Kljub temu bodo igrali tisti, ki jih imam v mislih. Če bodo vsi zdravi. Ne bo veliko sprememb," je za zadnjo tekmo trener slovenske reprezentance Srečko Katanec pokomentiral kadrovski vidik ekipe.

Spremembe ne bo niti v primeru Milivoja Novakovića, ki še ni povsem pripravljen po poškodbi ključnice. "Novaković bo treniral z nami, zagotovo pa ne bomo tvegali nove poškodbe z igranjem proti San Marinu. Vendarle nas novembra čaka nekaj velikega, zato ga ne bomo zdaj iztrošili," pravi Katanec.

Prav odsotnost Novakovića in tudi Kevina Kampla se je v določeni meri poznala na tekmi z Litvo. Čeprav je bila Slovenija boljša, pa ni bila "tako konkretna kot ponavadi", kot je dejal Dejan Lazarević.

"Nimamo sreče s sodniki"

Na vprašanje, ali si je njegova ekipa priigrala dovolj priložnosti na tekmi, ki bi jo morala dobiti za ohranjanje upov po neposredni uvrstitvi na EP, pa je Katanec odgovoril: "Ko igraš proti ekipi, ki stoji 30, 40 metrov od gola, si zelo težko pripraviš priložnost. Seveda bi si jih želel več. Ali jih je bilo dovolj? Ocenite vi."

Zato pa je selektor ocenil delo sodnikov. "Enajstmetrovka Litve je bila škandalozna. Vsa čast sodnikom. Sodnik je bil dober, za nas žal ne. Ali da, alibi ne ... Skozi cele kvalifikacije se to dogaja, nikoli ne bomo vedeli, kako in zakaj ..." je dejal Katanec.

"S sodnikom res nimamo sreče, niti je nismo imeli dve leti nazaj v Švici, ko nam ni dosodil enajstmetrovke. Tudi na tej tekmi naj bi bil zadetek Roberta Berića povsem regularen. Ni alibi, povedal pa bom. S sodniki v teh kvalifikacijah res nismo imeli sreče. Piskati takšno enajstmetrovko, ki nima zveze z življenjem ... Ne vem, zakaj je pet sodnikov. Lahko bi jih postavili še pet," je sodniško razpravo zaključil selektor.

Ozrl se je tudi na navijače. Ti so po koncu tekme žvižgali. "Ne vem, komu so žvižgali ... Ali nam ali komu drugemu? Nisem jih doživel kot žvižge proti nam. Če pa so bili proti nam ... Po 90 minutah lahko ljudje izrazijo svoje mnenje, to povsem sprejemam. Tudi mene lahko zmerjajo. Ampak ne med tekmo," je še povedal Katanec, ki bo svoje fante na pot v San Marino popeljal v nedeljo dopoldne.

Komentarjev 4
  • Presvetli 12:43 10.oktober 2015.

    Imaš popolnoma prav! Televizor je kriv,ker je narobe sliko kazal,pa naši so zmagali 5:0 in Litva ni prišla 94 minut iz svojega kazenskega!RTV,vrnite denar kateri vam plačujemo saj še prave slike neznate na tv dat in rezultata tud ne.

  • vladek 11:59 10.oktober 2015.

    Pa ni Katanec kriv,če ima 20 povprečnih igralcev.

  • Presvetli 11:38 10.oktober 2015.

    Če je bil penal za Slovenijo potem je bil tud penal za Litvo. V obeh primerih je bil namen igranja na žogo.Sicer pa si naši tudi niso več zaslužili po prikazanem!! Katanec ti pa raje razmišljaj o svojih potezah pri ...prikaži več menjavah. Zamenjal si pakerja Iličiča( pa tud če je bil v drugem polčasu zanič,je še vedno igralec z izrazitim smislom za pripravit gol šanso) z Matavžom. Alo blento v takšnem primerju se zamenja obrambni igralec ne pa napadalec ali vezist,to bi se že lahko naučil. Sicer ti trmasti človek se neboš nikoli iz napak nič naučil. Naredil si sranje na EP,kjer smo vodili srbe 3:0 in imeli igralca več(izključen Siniša Mihajlovič)pa 15 minut do konca in komaj izvlečemo 3:3 zaradi tvoje posrane taktike. Imamo Švico 2:0 pa manj kot 10 minut do konca in spet izvlečemo komaj 2:2. Včeraj po vodstvu 1:0 pa igralce spet potegneš nazaj v obrambo,kar mi govori ,da si z vsakim leto slabši trener in odstopi,ter ne išči krivcev drugod. Če si si tako želel zmago kot trobezljaš vsepovsod bi pa zač