Šport > Nogomet
50 ogledov

Pri Mariboru in Olimpiji začetek priprav

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Slovenski nogometni prvoligaši so večinoma že zakorakali v priprave na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije.

Danes tako kot večina uradno začenjata tudi vodilna kluba po jesenskem delu, ljubljanska Olimpija in branilec naslova Maribor. Oba si želita osvojiti naslov prvaka, po 22 krogih imajo Ljubljančani tri točke prednosti pred Štajerci.

Olimpija bo drugi del sezone igrala pod vodstvom novega trenerja Marka Nikolića, a brez prvega strelca Andraža Šporarja, ki se je preselil v Basel, ter tudi Lucasa Ontivera, ki se je vrnil v Turčijo. V klubu zaenkrat še niso predstavili novih okrepitev. Znano je, da si Olimpija želi napadalca Gorice Blessinga Elekeja ter tudi vratarja Domžal Nejca Vidmarja. Športni direktor Ranko Stojić in predsednik Milan Mandarić sta le dejala, da je določene dobre vesti pričakovati v enem tednu.

"Zelo pomembna je podpora navijačev. Ne meni, ampak igralcem. Ve se, da igralci, ki imajo štiri, pet, šest, sedem tisoč gledalcev za sabo, dajo maksimum, kar ga lahko. Zelo pomembno je, da skupaj kreiramo tako ozračje, da pridemo do cilja, ki je vrnitev pokala prvaka v glavno mesto," pravi Nikolić, ki meni, da ima Olimpija sodobno ekipo, ki si zasluži zaupanje navijačev.

Maribor je ostal brez Petra Stojanovića, Dino Hotić, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver in Martin Kramarič pa so po novem posojeni v Krško. A to ne spremeni dejstva, da si Štajerci želijo do novega naslova prvaka, med drugim so že pred časom okrepili ekipo z Amarjem Rahmanovićem in Matejem Palčičem, ki sta prišla iz Kopra.

Tudi v Mariboru menijo, da ekipa s tem še ni popolna, prestopni rok traja vse do konca januarja, ko bi se vijoličastim lahko še kdo pridružil. Zatem bo ekipa odpotovala na priprave v Turčijo, kjer jo čaka vrsta pripravljalnih tekem, med drugim tudi Astana.

"Ne izključujemo možnosti, da bi se ekipi še lahko kdo pridružil, bomo videli. Prav tako se nam bo bržkone zelo poznal odhod Stojanovića, na njegovo mesto se zdaj seli Palčič. Kljub finančni injekciji, ki smo jo prejeli s prestopom Stojanovića, pa ne morem reči, da smo zadovoljni, saj zmeraj, ko ekipo zapusti tako kakovosten igralec, to zanjo pomeni velik šok. A tak je naš posel, gremo dalje, ne skrivamo, da želimo na domačih tleh osvojiti obe lovoriki," je mariborsko sredino v priprave pospremil športni direktor Zlatko Zahović.

Prvi del priprav bodo Mariborčani opravili doma v Ljudskem vrtu, kjer jim gredo trenutno precej na roko za zimske priprave zelo visoke temperature, nato se ekipa seli v tradicionalno bazo Moravske Toplice, v začetku februarja pa še v turški Belek. V ekipi je znova tudi Aleksander Rajčević, ki se vrača po poškodbi.

Tretjeuvščeni Domžalčani so ostali brez prvega podajalca Nejca Skubica, ki je po novem član turškega Konyasporja. Priprave so začeli že prejšnji teden z željo po boju za vrh lestvice. Za zdaj za vodilnimi Ljubljančani zaostajajo za osem točk. Še tri več zaostaja četrtouvrščena Gorica, ki je pozitivno presenetila v jesenskem delu, priprave pa prav tako začenja danes.

Tako kot tudi petouvrščeni Zavrč, pri katerem gre znova pričakovati nekaj sprememb v igralskem kadru, ki je varno v sredini lestvice s petimi točkami zaostanka za Gorico in sedmimi prednosti pred Celjem. Sledijo Luka Koper, Krka in Rudar s še točko manj, zadnje pa je Krško, ki tri točke zaostaja za to trojico. Krško je za razliko od drugih prvi trening opravilo že pred petimi dnevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.