Šport > Nogomet
64 ogledov

Maribor po petardi prišel na -3

Maccabi - Maribor EPA
Nogometaši Maribora so v tekmi 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Luko Koper s 5:0 (4:0).

Nogometaši Olimpije so s porazom v Krškem še dodatno motivirali državne prvake iz Maribora, ki so na Obalo odpotovali trdno odločeni, da izkoristijo darilo Ljubljančanov in pred odhodom na zimski odmor razliko do njih zmanjšajo le na tri točke. Njihov motiv je bil še kako viden tudi na igrišču, že na začetku so zagospodarili na terenu, začeli ofenzivo proti koprskim vratom, vprašanje zmagovalca pa rešili že po prvem delu, v katerem so slabim tekmecem nasuli štiri gole.

Mariborčani so do 16. minute izvedli nekaj nevarnih napadov, a si prave priložnosti niso pripravili. Glavno vlogo v njihovih napadih je na desni strani igral Petar Stojanović, ki je imel tudi veliko zaslug za vodstvo svoje ekipe. Po njegovem prodoru in podaji je namreč Antonio Pavić žogo preusmeril v vratnico, od katere se je žoga odbila do osamljenega Gregorja Bajdeta, mariborskemu napadalcu pa je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Po prvem golu je na glavno sceno stopil Agim Ibraimi. Njegov poskus z roba kazenskega prostora je v 26. minuti vratar Kristijan Kahlina ubranil, nato je makedonskemu reprezentantu ponagajal sodnik Dejan Balažič in mu zaradi nedovoljenega položaja razveljavil gol, v 31. minuti pa se je nogometaš albanskega rodu vendarle vpisal med strelce, izkoristil je hudo napako Kahline - ta mu je žogo dobesedno podaril, in ga z močnim strelom tudi premagal.

Tretji gol je dosegel Sintayehu Sallalich, ki je izkoristil lepo podajo Željka Filipovića v prazen prostor, prišel sam pred vratarja, ga preigral in poslal žogo v mrežo. To pa še bilo vse v prvem delu, najboljša moža na igrišču Stojanović in Ibraimi sta v 43. minuti združila moči, podajo prvega je drugi spremenil v vodstvo 4:0.

V drugem delu so gosti ohranili pobudo, toda intenziteta njihovih napadov se je nekoliko znižala. Kljub temu pa so si pripravili še nekaj priložnosti, predvsem Sallalich je krivec, da Maribor prednosti ni povišal že pred sodniškim podaljškom, lepo priložnost je zamudil tudi Stojanović. Kljub temu pa so gosti v svojem zadnjem napadu vendarle dosegli še peti gol, strelec je bil Jean-Philippe Mendy.

Koprčani niso niti enkrat streljali v okvir vrat, še tiste (nenevarne), ki so leteli mimo gola, so zbrali v zadnjem delu tekme, dejstvo, da si niti ena ekipa ni prislužila rumenega kartona, pa tudi pove svoje.

Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja.

Prva Liga TS, 22. krog:

Zavrč : Krka 2:1 (0:1)
Vučkić 76./ag, Tahiraj 84.; Mojstrović 5.

Domžale
: Rudar 4:0 (2:0)
Črnic 35., Skubic 45./11-m, Mance 57., Zec 59.

Celje : Gorica 2:2 (1:0)
Firer 13., 67.; Širok 48., Jogan 75.

Krško : Olimpija 2:1 (0:1)
Volarič 70., Žinko 74./11-m; Kronaveter 8.

Luka Koper : Maribor 0:5 (0:4)
Bajde 16., Ibraimi 31., 43., Sallalich 34., Mendy 90.

  • Lestvica:

    1. Olimpija 46
    2. Maribor 43
    4. Domžale 38
    3. Gorica 35
    5. Zavrč 30
    6. Celje 23
    7. Luka Koper 22
    8. Krka 22
    9. Rudar 22
    10. Krško 19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.