Šport > Nogomet
60 ogledov

Olimpija in Maribor do zmage, remi v Krškem

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
V treh zaostalih tekmah 18. kola je vodilni dvojec prvenstva zmagal, Domžalčani pa so ob koncu tekme v Krškem prišli do remija.

Nogometaši Olimpije nadaljujejo uspešno serijo, saj so še na sedmi zaporedni tekmi ostali nepremagani. A proti Krki se do 13. zmage v sezoni niso sprehodili, kot bi glede na stanje na prvenstveni razpredelnici marsikdo pričakoval in kot mogoče kaže končni izid 3:1.

Uresničila se je njihova bojazen, da po psihološkem praznjenju po tekmi z Mariborom utegnejo imeti težave. Toda sreča jih vsaj na začetku ni zapustila, Novomeščani niso znali kaznovati njihovega ležernega vstopa v tekmo, čeprav so za to imeli kar nekaj priložnosti. Ko pa so Ljubljančani srečno povedli, se je razlika v kakovosti vendarle pokazala, do konca je bilo le vprašanje, s kakšnim rezultatom bodo varovanci Marijana Pušnika prišli do novih treh točk.

Krka je v preteklosti Ljubljančanom že povzročala težave, da tudi tokrat v Stožice ni dopotovala z belo zastavo, je bilo hitro vidno. V prvem delu bi si namreč glede na priložnosti lahko priigrala vodstvo s 3:0. V šesti minuti je Josip Fuček iz ugodnega položaja streljal mimo gola, štiri minute pozneje je Filip Dangubić po podaji iz stranskega avta in strelu z leve strani zadel vratnico, Marin Perić pa je bil, potem ko je sam prišel pred vratarja Aleksandra Šeligo, prav tako premalo natančen.

Kazen za zgrešene priložnosti je sledila v 20. minuti, ko je Martin Michel Mimoun z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je pred svojim golom nespretno posredoval Luka Bogdan in premagal svojega vratarja.

Po srečnem zadetku Olimpije se je sreča obrnila na stran Dolenjcev, ki jih je do odmora kar trikrat rešil okvir vrat. Ezekiel Henty je že v naslednji akciji po golu zadel desno vratnico, Rok Kronaveter je iz prostega strela stresel prečko, v zadnjih trenutkih prvega dela pa Andraž Šporar ni izkoristil novega darila dolenjske obrambe, ki je zaradi igre z roko zakrivila najstrožjo kazen (Jamilu Collins). Veselje najboljšemu strelcu slovenske lige je spet preprečila vratnica.

Da bodo točke ostale v Ljubljani, je bilo bolj ali manj jasno že v sedmi minuti nadaljevanja, ko je Kronaveter izkoristil lepo podajo Mimouna in zadel za 2:0. Po drugem golu Ljubljančanov se je ritem igre umiril, Šporar bi sicer lahko obogati svoj strelski izkupiček, toda tokrat ni bil pri strelu, kakor niso bili pri strelu niti gostujoči igralci, ki pa so vendarle dosegli častni zadetek. Pravzaprav pa niso bili natančni sami, ampak je po strelu Collinsa že drugi avtogol gol na tekmi dosegel domači branilec Dejan Kelhar.

Veselje Novomeščanov pa je bilo kratko, saj je vsa njihova upanja že minuto pozneje s svojim drugim golom razblinil Kronaveter, natančen je bil s strelom z roba kazenskega prostora.

Šest zadetkov na Ljudskem vrtu

Nogometaši Maribora so na dvoboju s četrto Gorico pritisnili že od prve minute in goste postavili v podrejen položaj. Pritisk je hitro obrodil sadove. V 20. minuti so navijačem ogreli dlani, ko so prišli vodstva. Marcos Tavares si je na polovici igrišča priboril žogo, na levi strani našel prostega Agima Ibraimija, ki je brez težav preigral vratarja Grego Sorčana in žogo poslal v levi spodnji kot.

V 34. minuti bi lahko Gorica izenačila, toda Blessing Eleke, ki je s preigravanjem prišel do roba kazenskega prostora, je žogo poslal visoko čez vrata Jasmina Handanovića. Zanesljivo prednost pred drugim delom igre je Mariborčanom zagotovil Sintayehu Sallalich. Ta je na polovici Gorice prestregel podajo, stekel proti vratom gostov in brez težav ukanil Sorčana.

A gostje iz Nove Gorice se niso predali in takoj po premoru so presenetili domačo obrambo. Eleke se je z roba kazenskega prostora odločil za strel in premagal Handanovića. Domači so hitro odgovorili. Sallalich je sprožil strel z roba kazenskega prostora, Alen Jogan pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.

Na 4:1 je povišal Gregor Bajde v 62. minuti. Dobil je uporabno žogo od Marwana Kabhe in jo potisnil mimo Sorčana za končno zmago. Kljub premoči domačih so gostje prišli do drugega zadetka. Sandi Arčon je izkoristil nepazljivost domače obrambe in z desetih metrov ukanil nemočnega Handanovića.

Domžale blizu prvega poraza v gosteh

Domžalski nogometaši v tej sezoni v gosteh še niso izgubili. Tokrat so bili sicer blizu prvemu porazu, saj so Krčani vodili vse do 89. minute.  Kljub le točki so Domžalčani še malce trdneje na tretjem mestu, saj je njihova zasledovalka Gorica izgubila in zdaj zaostaja za dve točk. Krčani pa so se s skupno 15 točkami (kar 12 so jih osvojili doma) izenačili z devetouvrščenimi Celjani.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko užitkov v smislu strelov proti vratom. Dolgo časa ekipi nista sprožili niti enega. Najbolj vroče pa je bilo v 23. minuti, ko je Dejan Urbanč sprožil s prostega strela, Nejc Vidmar pa je s težavami žogo odbil. Do nje se je dokopal Tim Čeh, a so ga blokirali branilci, zatem pa je okroglo usnje končalo še pri Marku Perkoviću, ki je s sedmih metrov zadel prečko.

Sedem minut kasneje je na drugi strani do neoviranega strela prišel Slobodan Vuk, izkazal pa se je vratar domačih Marko Zalokar. Kljub temu, da je Krško v zaključku polčasa pokazalo boljšo igro, so si zadnjo priložnost v tem delu igre priigrali gosti, ko je Zalokar obranil strel Matica Črnica po protinapadu.

V uvodu drugega polčasa je najprej na domžalski strani Antonio Mance z glavo meril mimo desne vratnice, nato je na drugi strani Luka Volarič s šestih metrov za malo zgrešil cilj, v 57. minuti se je znova izkazal Zalokar pa poskusu Črnica, David Poljanec pa je za Krško s petih metrov meril previsoko.

Krčani so povedli v 61. minuti, ko so z dolgo podajo prelisičili obrambo gostov, Čeh je prišel sam pred Vidmarja in ga tudi premagal. Deset minut zatem je moral znova posredovati Zalokar po novem poskusu Črnica, takrat z roba kazenskega prostora. Ob koncu tekme pa je za točko Domžal poskrbel prav Črnic, ki je iz bližine ugnal Zalokarja po podaji Nejca Skubica. Aladin Šišić bi lahko gostom celo prinesel vse tri točke, s 17 metrov je zatresel vratnico.

Prva Liga TS, 18. kolo:

Luka Koper : Zavrč  3:1 (1:0)
Vekić 4., Štulac 59., 82.; Golubar 67.

Celje : Rudar  1:0 (1:0)
Klemenčič 33.

Olimpija : Krka  3:1 (1:0)
Bogdan 20./ag, Kronaveter 52., 79.; Collins 78.

Maribor : Gorica  4:2 (2:0)
Ibraimi 21., Sallalich 41., Jogan 49./ag, Bajde 61.; Eleke 46., Arčon 93.

Krško : Domžale  1:1 (0:0)
Čeh 61.; Črnic 89.

Lestvica:
1. Olimpija  42
2. Maribor  35
3. Domžale  30
4. Gorica  28
5. Zavrč  26
6. Luka Koper 19
7. Rudar  18
8. Krka  18
9. Celje 15
10. Krško 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.