Šport
60 ogledov

"Vsi vemo, kaj Olimpiji pomeni Šporar"

Ranko Stojić Anže Petkovšek
Generalni direktor Olimpije Ranko Stojić, ki je upravičeno zadovoljen z igrami svojih nogometašev, bo prihodnji konec tedna stiskal pesti za slovensko reprezentanco.

"Zelo sem zadovoljen s tekmo proti Rudarju, ki se je izkazal kot zelo čvrst tekmec. Domačini so bili predvsem v drugem polčasu zelo nevarni. Odigrali smo eno izmed najbolj resnih tekem. Fantje so bili taktično zreli in navdahnjeni, predvsem pa to velja za naše najbolj pomembne igralce," je po sinočnji zmagi v Velenju (1:3) za Žurnal24.si povedal Ranko Stojić, ki seveda ni mogel mimo nove odlične predstave napadalca Andraža Šporarja.

"Vsi vemo, kaj za Olimpijo pomeni Šporar, in tega ne skrivamo. Navdušil me je tudi Lucas Ontivero, svoje delo pa je naredila tudi naša obramba. Sedaj nas čaka pavza, ki ne sme prekiniti našega niza. Če dobro delaš, ti tudi takšen premor ne škodi. Zavedamo se, da ne smemo ponoviti določenih napak, ki smo jih delali v preteklosti."

Pred Mariborom še Udinese

V naslednjem prvenstvenem obračunu se bodo zmaji v domačih Stožicah pomerili proti Mariboru, še pred tem pa jih v petek čaka zanimiv pripravljalni obračun proti italijanskemu Udineseju: "Ta tekma bo za nas zelo pomembna, saj nam bo pokazala, kam trenutno sodimo v evropskem nogometu. Seveda je derbi posebna zgodba, vendar je pomembno, da ne bomo pod prevelikim pritiskom, saj imamo določeno točkovno prednost. Fantje se morajo dobro pripraviti, zmaga pa naj boljše moštvo!"

Derbi na krilih reprezentančne evforije?

Stojić je obenem razkril, da si srčno želi uvrstitve slovenske reprezentance na Euro 2016: "Zaradi vseh nogometnih delavcev bi bila uvrstitev na Euro zelo pomembna. Ko je bil določen nov datum derbija, sem izrazil željo, da bi se ta tekma odigrala na krilih evforije po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo. Držim pesti, da bi Sloveniji uspelo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.