Šport > Nogomet
14 ogledov

Zmaji in vijoličasti strah in trepet tekmecev

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
V taborih Olimpije in Maribora se z veseljem spominjajo sobotnih prvoligaških obračunov, ki sta večnima rivaloma prinesli zanesljivi zmagi. Zmaji so s pokrom zadetkov Andraža Šporarja v gosteh potopili Celjane, vijoličasti pa so na domačem igrišču proti Rudarju zabeležili pravljično sedmico.

"Največja razlika v primerjavi s pokalnima obračunoma je bila vidna v pristopu. Ko je ta pravi, naša kakovost vselej pride do izraza. V prvi vrsti sem vesel zaradi fantov, ki so po hudih kritikah v zadnjih dneh prikazali pravi obraz. Zavedali smo se, da smo v vlogi izrazitega favorita, vendar je to potrebno potrditi tudi na zelenici. Celje je bilo po uspehu v pokalu še bolj motivirano, a smo si mi z boljšo igro, predvsem z večjo agresivnostjo na sredini igrišča ustvarili odločilno razliko v polju. Zmaga je čista kot solza, že naslednji konec tedna pa nas čaka novo zahtevno gostovanje v Velenju," je po prepričljivi zmagi v Celju (0:4) pojasnil strateg Olimpije Marijan Pušnik, ki je v primerjavi s pokalnim obračunom v soboto malce prevetril začetno enajsterico.

"Če bi določil isto enajsterico kot je bila na povratni pokalni tekmi, potem bi to pomenilo, da bi igrali na podoben način, česar pa si nismo smeli privoščiti. Od samega začetka poudarjam, da želimo razširiti naš igralski kader na 17, 18 nogometašev, ki bi lahko zdržali ta ritem do konca sezone. Veseli dejstvo, da so prav vsi upravičili zaupanje strokovnega vodstva. Po tej visoki zmagi ne smemo 'poleteti', saj želimo do konca jesenskega dela le še stopnjevati formo."

Prvi del končati zmagovito

Pušnik je pokomentiral izjemne štiri zadetke Andraža Šporarja: "To je izjemen dosežek, ki pa je plod kakovostne igre celotnega moštva. Doseči štiri zadetke Celju na njegovem igrišču ni mala stvar. Veselita me tako dobra moštvena igra, kot tudi zadetki Andraža Šporarja. Sedaj moramo nadaljevati v podobnem ritmu, saj nam naslednji nasprotniki ne bodo prizanašali. Najprej je na vrsti gostovanje v Velenju, nato bo na vrsti reprezentančni premor, zatem pa še končnica tega prvega dela, ki ga želimo končati tako, kot smo ga začeli – zmagovito."

Jurčić ni skrival veselja

Še bolj strelsko razpoloženi so bili v domačem Ljudskem vrtu Mariborčani, ki so po zaostanku z 0:1 hitro prestavili v najvišjo prestavo in izdatno napolnili mrežo Velenjčanov. "Ne skrivam velikega zadovoljstva. Želim namreč, da ekipa ne samo zmaguje, ampak tudi pošilja sporočila in s takšnimi zmagami počnemo prav to. Želim, da se vrnejo trenutki, ko so klubi prihajali v Maribor z velikim spoštovanjem, strahom. S takšnimi zmagami pošiljamo tekmecem ta sporočila," je bil po zmagi s 7:1 razumljivo dobre volje Kruno Jurčić, ki je svojim igralcem vseeno malce zameril nezbranost v uvodnih minutah: "Bil sem jezen zaradi individualne priprave na tekmo. Šli smo v karanteno in občutil sem, da bi lahko prišlo do padca zbranosti ob spoznanju, da igramo trikrat zapored proti istemu nasprotniku. Nismo dobro začeli tekme, toda k sreči nas je ta gol zganil, opogumil. Po hitrem izenačenju ni bilo časa, da bi nervoza zajela naše vrste in potem je šlo le za učinkovito izpeljavo vseh zadev do želenega razpleta."

"Moramo se zavedati, da je bila to za Rudar četrta tekma zapored. Bili so utrujeni, toda pokazali smo pomen odvzema žoge v coni izgubljene žoge. Ko to dobro počnemo, nas je težko ustaviti. S tem delom igre sem bil zadovoljen, saj smo imeli ob sedmih zadetkih še vsaj toliko priložnosti. Če bomo dobro delali tudi v prihodnje, bomo nadaljevali z dobrimi rezultati. Seveda takšne zmage ustvarjajo prijetno delovno ozračje in to je prava pot," je zaključil trener Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.