Šport > Nogomet
29 ogledov

Domžalčani: Maribor je favorit

Domžalčani so odšli domov z odmevnim skalpom nekdanjih jugoslovanskih in hrvaški Žurnal24 main
V soboto okoli 22. ure bomo dobili letošnje zmagovalce Hervis pokala Slovenije. V finalu v Ljudskem vrtu se bosta pomerila Maribor in Domžale, ki vlogo favoritov prepuščajo Štajercem.
Brezpredmetno je govoriti o Mariboru, ker je drugi na lestvici, večkratni pokalni prvak, ima odličnega trenerja, odlično ekipo. Vsekakor je Maribor favorit, toda mi bomo naredili vse, da zmagamo.
Darko Birjukov

Mariborski Ljudski vrt bo v soboto ob 20. uri prizorišče finalnega obračuna nogometnega Hervis pokala Slovenije. Pomerila se bosta petkratni pokalni prvak Maribor in novinec v tovrstnih finalnih obračunih Domžale. Favorit je Maribor, a Domžale se ne predajajo vnaprej.

"Ko prideš enkrat v finale, pričakuješ, da pokal tudi osvojiš. Mi smo prvič v finalu, tako je že igranje v tej fazi tekmovanja za nas nekaj fantastičnega. V Maribor gremo z upanjem, da zmagamo. Čaka pa nas težak tekmec. Brezpredmetno je govoriti o Mariboru, ker je drugi na lestvici, večkratni pokalni prvak, ima odličnega trenerja, odlično ekipo. Vsekakor je Maribor favorit, toda mi bomo naredili vse, da zmagamo," je povedal trener Domžal Darko Birjukov.

Mariborčani imajo z Domžalami v tem prvenstvu pozitivno razmerje v zmagah in porazih, saj so dvakrat zmagali, enkrat remizirali in enkrat izgubili, a strateg Štajercev Darko Milanič vseeno ni želel naglas govoriti o vlogi favorita. "To je eden vrhuncev nogometne sezone v Sloveniji. Zelo smo zadovoljni, da nastopamo v finalu. Po nekaj letih imamo možnost, da pokal vrnemo v Maribor. Tekmec v zadnjem času igra zelo dobro, zavedamo se, da nas čaka težko delo in s tem v glavah bomo k tekmi tudi pristopili," pravi Milanič, ki zaradi poškodb bržčas ne bo mogel računati na Aleša Mejača in Marka Pridigarja (zaradi kartonov ne bo Reneja Miheliča), pri Domžalah pa sta zaradi istih razlogov vprašljiva Darko Zec in Janez Perme, kaznovan pa je Juninho.

Vsi zmagovalci slovenskega pokala:
1992: Maribor
1993: Sct Olimpija
1994: Maribor Branik
1995: Mura
1996: Sct Olimpija
1997: Maribor Branik
1998: Rudar
1999: Maribor Teatanic
2000: Sct Olimpija
2001: Hit Gorica
2002: Hit Gorica
2003: Vega Olimpija
2004: Maribor P. L.
2005: CMC Publikum
2006: Anet Koper
2007: Koper
2008: Interblock
2009: Interblock

"Maribor je velik klub, to je jasno in zato se od njega pričakuje lovorike. Na začetku sezone smo si zadali visoke cilje, nekaj smo jih uresničili, ne smemo namreč pozabiti, da smo bili zelo blizu sanjam in Ligi prvakov. Popolnoma jasno pa je, da tudi navijači popolnoma legitimno zahtevajo pokalno lovoriko in mi si jo vsaj toliko kot oni tudi želimo," je še dodal Milanič. Maribor je pokalno lovoriko nazadnje dvignil v sezoni 2003/04, v finalu pa bo nastopil osmič.

Sicer pa je generalni pokrovitelj Hervis zagotovil zajetnejši nagradni sklad za pokalno tekmovanje v sezoni 2009/10. Ta je znašal 50.000 evrov (lani pol manj). Zmagovalec bo dobil 20.000 evrov, poraženec v finalu 10.000, poraženca v polfinalu pa sta dobila vsak po 5000, poraženci v četrtfinalu pa vsak po 2500 evrov.

Že v četrtek pa se je zgodil uvod v akcijo "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!", saj so se srečali vsi udeleženci akcije: mariborski 12. igralec Gianluca Holderjan, domžalski 12. igralec Jože Korošec ter ambasadorja Matjaž Kek (Maribor) in Dejan Djuranovič (Domžale).

"To je po mojem dobro, da naš navijač vidi, kako se lotevamo vsega tega. Močno si želim, da bi tudi on pripomogel, da osvojimo pokal," o akciji pravi Milanič, Birjukov pa dodaja: "Normalno, da moramo delati na tem, da populariziramo nogomet in to je ena izmed potez. Veselim se našega 12. igralca, da vidi, kako vse skupaj poteka in gotovo je tudi zanj to lepa izkušnja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.