Šport > Nogomet
15 ogledov

Domžalčani zdaj trdno tretji

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Nogometaši Domžal so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 3:0 (3:0).

Domžalčani so v zaostali tekmi, ki jo je v soboto onemogočilo razmočeno igrišče, že v prvem polčasu odločili tekmo proti Koprčanom. S tem so naredili velik korak k tretjemu mestu, ki zagotavlja igranje v evropskih tekmovanjih, saj imajo tri kroge pred koncem štiri točke prednosti pred četrtouvrščeno Olimpijo in dve točki zaostanka za drugouvrščenim Celjem. Koprčani ostajajo sedmi.

Domžalčani so že v prvem polčasu za hrbet Vasje Simčiča spravili tri žoge. V šesti minuti je Kenan Horić podal na desno stran do Uroša Koruna, ki je na polovici Kopra našel Benjamina Morela. Ta je z lepo podajo med branilci gostov na desni strani našel Nejca Skubica. Slednji je poslal nizek predložek pred vrata, kjer je bil osamljeni Matej Podlogar, ki je žogo le še poslal mimo vratarja Simčiča v mrežo.

Na 2:0 je povišal Juninho v 20. minuti, ko je s strelom s 25 metrov zadel zgornji levi kot vrat vratarja Simčiča. V 37. minuti je bilo že 3:0, ko je Podlogar s strelom z glavo unovčil podajo Lucasa Horvata. Domžalčani so bili tudi sicer nevarnejši, medtem ko Primorcem ni uspelo resneje ogroziti Nejca Vidmarja.

V drugem delu so imeli Domžalčani spet nekaj več priložnosti, v 68. minuti pa je iz igre moral Simčič, ki je utrpel poškodbo po trku z Dejanom Trajkovskim. Do konca tekme so resneje zagrozili le še Domžalčani, Juninho je v 75. minuti z 20 metrov meril malo mimo leve vratnice. Primorci so tekmo končali z igralcem manj, saj je zaradi poškodbe gležnja predčasno končal Matej Palčič, Rodolfo Vanoli pa ni imel več možnosti menjave. 

Izjavi po tekmi:

Rodolfo Vanoli, trener Luke Koper: "Opazna je bila velika razlika v motivaciji med nami in Domžalčani. S prvim polčasom nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj smo prejeli kar tri zadetke. V drugem delu dvoboja smo boljše reagirali in bili bolj kompaktni, vendar nam ni uspelo doseči zadetka. Tokrat sem preizkusil nekaj mladih fantov, vesel sem povratka kapetana Guberca, menim pa, da imajo moji fantje v glavi že pokalni finale in verjamem, da bomo takrat pravi."

Luka Elsner, trener Domžal: "Po novomeški lekciji smo rokrat prikazali pravi pristop. Želeli smo že od prve minute štartati močno in to nam je tudi uspelo, zelo zadovoljen pa sem lahko tudi z dobro realizacijo. Sledi gostovanje v Mariboru, kjer želimo prikazati dober nogomet. Dokazali smo, da ga znamo igrati in tudi na tekmi proti Mariborčanom bomo imeli svoje cilje."

Prva Liga TS, 33. kolo, zaostala tekma:

Domžale : Luka Koper 3:0 (3:0)
Podlogar 6., 37., Juninho 20.

Lestvica:
1. Maribor  72
2. Celje  64
3. Domžale  62
4. Olimpija  58
5. Zavrč  46
6. Rudar  43
7. Luka Koper  39
8. Krka  34
9. Gorica  28
10. Radomlje  16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.