Šport > Nogomet
27 ogledov

Dragonsi pozivajo k odstopu in reviziji poslov

Green Dragons Olimpija Ljubljana Celje Prva liga Telekom Slovenije grad SPS/nkolimpija.si
Navijaška skupina Green Dragons je dan po odhodu športnega direktorja Saša Udoviča na svoji spletni strani objavila seznam zahtev. Predsednika Izeta Rastoderja so znova pozvali k odstopu, zahtevajo tudi finančno revizijo.

"Navijaška skupina Green Dragons zahteva odstop predsednika Izeta Rastoderja, upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije NK Olimpija Ljubljana," so prek svoje spletne strani (Green-dragons.com) sporočili Green Dragons, najzvestejši navijači ljubljanske Olimpije.

Nogometna Olimpija je v torek uradno potrdila slovo športnega direktorja Saša Udoviča, kar je sprožilo nov val ogorčenja med navijači, ki imajo s predsednikom Izetom Rastoderjem že dlje neporavnane račune. Prav te želijo Green Dragons preveriti – vse od ustanovitve kluba leta 2005 do prihoda Rastoderja in današnjega klavrnega stanja, ko zeleno-beli životarijo v spodnjem delu sredine lestvice in brez kakršnihkoli možnosti za igranje v evropskih tekmovanjih. 

"Za dolg NK Olimpije je odgovoren sam"

"Zahtevamo, da se naredi neodvisna finančna revizija poslov od ustanovitve leta 2005 do danes," so nadaljevali privrženci zeleno-belih. "Zahtevamo, da se ugotovi finančna in kazenska odgovornost organov kluba in posameznikov pri porabi sredstev in zadolževanju ter pri drugih poslih, ki bi lahko bili sporni. Menimo, da je predsednik Izet Rastoder s svojimi odločitvami negativno vplival na zadolževanje NK Olimpije pri podjetju Rastoder, d. o. o., ter da je za dolg NK Olimpije odgovoren sam."

Green Dragons so še izrazili zahtevo, da predsednik kluba izpolni svojo obljubo, ki jo je dal ob prihodu, in sicer, da bo klub zapustil v nespremenjenem finančnem stanju.

Člani društva po svoji vesti do programa za prihodnost

"Zahtevamo, da Izet Rastoder izpolni svojo obljubo, ki jo je dal navijačem in javnosti, da bo klub zapustil v enakem finančnem stanju, kot je bilo leta 2007, ko je kot sponzor in član UO vstopil v klub," so še sporočili navijači.

"Zahtevamo, da se klub čim prej preseli iz prostorov na Dvořakovi. Zahtevamo, da so v klubu zaposleni ljudje, ki so cenjeni in strokovni, in da jim klub da odgovornost in možnost, da sami razpolagajo s proračunom. Zahtevamo, da se izvede volilna skupščina, na kateri se predstavi večletni poslovni in športni program kluba. Zahtevamo, da člani društva po svoji vesti soustvarjajo in potrdijo program, ki Olimpiji omogoča prihodnost. Apeliramo na vse, ki jim Olimpija kaj pomeni: pomagajte nam pri izpolnitvi teh zahtev."

Komentarjev 1
  • vico 18:33 09.april 2014.

    res je naj se naredi red ze enkrat in naj izet spizdi.podpirsm navijace.olimpija forever