Šport > Nogomet
31 ogledov

Udović dobil nogo: "Bil sem popolnoma onemogočen"

Udovič Olimpija Ljubljana športni direktor Stožice Žurnal24 main
Iz tabora zmajev so sporočili, da so prekinili sodelovanje s športnim direktorjem Sašom Udovićem, ki je v preteklih dneh izražal nezadovoljstvo nad delom trenerja Milorada Kosanovića.

Predstavnik za stike z javnostjo pri NK Olimpija Ljubljana Tine Zupan je danes sporočil, da je ljubljanski prvoligaš prekinil sodelovanje s športnim direktorjem Sašom Udovićem. Nekdanji slovenski reprezentant je funkcijo prevzel lanskega decembra, pred tem je bil športni direktor pri novomeški Krki. Udović, ki naj bi odšel predvsem zaradi (neuslišane) želje, da ekipa zamenja trenerja srbskega Milorada Kosanovića, je v Olimpiji začel svojo športno kariero.

"Vodstvo kluba je ocenilo, da je takšna odločitev v tem trenutku najboljša za klub ter vse sile in energijo usmerilo v čim uspešnejši zaključek prvenstva in pripravo temeljev za ponovni rezultatski in siceršnji vzpon Olimpije. Sašu Udoviću želimo veliko uspeha v prihodnje," so zapisali pri edinem ljubljanskem prvoligašu, ki je trenutno na sedmem mestu v Prvi ligi TS, brez resnih možnosti za preboj v evropska tekmovanja. Pred dnevi so zeleno-beli namreč izpadli tudi iz Pokala Slovenije, potem ko je bil s skupnim izidom 2:1 boljši Maribor.

Udović: Ne bom se uklonil kapitalu

"Dobil sem enostransko odpoved s strani kluba. To bom še preučil. Razlogi so neutemeljeni. Povedal sem tisto, kar mislim. V Olimpijo sem prišel pomagat z jasno vizijo, bil sem visoko motiviran. Na žalost sem bil v teh nekaj mesecih popolnoma onemogočen pri izvajanju funkcije športnega direktorja. Enostavno nisem tak, da bi vztrajal pri nečem takem. Če karikiram: zaradi nekaj plač, ne bom govoril tisto, kar ne mislim in delal v škodo prihodnosti Olimpije," je po prekinitvi sodelovanja z ljubljanskim klubom dejal Udović, ki je športni direktor postal v decembru. 

Na vprašanje, ali njegove besede letijo na predsednika kluba Izeta Rastoderja je Udović odvrnil: "Absolutno. Olimpijo zapuščam pokončno. Vemo, kaj se dogaja zadnjih šest, sedem let. Da ni rezultata. Želel sem zadeve postaviti na neko svojo pot, ne bom pa se uklonil nekemu učinku kapitala. Zapuščam, najboljši, največji in meni najljubši klub v Sloveniji. To ne govorim populistično, tako res mislim. Vprašanje je, kam bo šla ta Olimpija," je sklenil Ljubljančan.

Komentarjev 2
  • apt 23:36 08.april 2014.

    Eh, lepi in sluzasti Saško, brez dlake na jeziku (ker si jih tudi tam briješ), kot da nisi vedel v kakšen in kako urejen klub prihajaš?! Pa v življenju še nisi nič pametnega naredil oziroma delal (razen solidno igral fuzbala) ...prikaži več in ti boš Olimpijo postavil na noge? Prišel si potegnit par plač od Rastoderja (ker jo v Krki že nekaj časa nisi dobil), zdaj pa pametuješ. V 4 mesecih svojega delovanja nisi naredil nič omembe vrednega za Olimpijo. Res je, da nisi samostojno razpolagal niti z enim evrom, vendar to si vedel preden si prišel v Olimpijo. Spomni se kako sluzasto si govoril o Rastoderju še 14 dni nazaj.Mislim, da je največji razlog tvojega odstopa to, da je nastopila sezona tenisa, kjer boš lahko z raznimi "pomembneži" odigral kakšno partijo. Morda boš še kdaj spil kakšno pijačo z njimi po igri, za kaj več pa ne obstajaš.

  • zztop 20:55 08.april 2014.

    Saj ne vem kdo ima prav, vendar mi Saša deluje bolj normalno v zvezi s tem prodanim klubom, ki je bil nekoč edini vrhunski slovenski nogometni klub. Drek mešajo v politiki, kulturi, gospodarstvu, športu itd, južnjaki - Balkanci mislim in ...prikaži večn to najslabši, pokvarjenci. Nisem nestrpen, saj poznam in imam veliko prijateljev - južnjakov, ki so istega mnenja, kot jaz.