Šport > Nogomet
15 ogledov

Drogba dve leti in pol v Šanghaju

drogba liga prvakov finale EPA
Naposled je postalo uradno. Didier Drogba je postal član Šanghaja za dve leti in pol. No, za toliko je podpisana pogodba ... "Preučil sem vse ponudbe, menim, da je Šanghaj trenutno zame prava odločitev," pravi.

Didier Drogba je končal tedne ugibanj in podpisal pogodbo s kitajskim ligašem iz Šanghaja Šenhuajem. Novim soigralcem se bo pridružil julija in jim poskušal pomagati z 12. mesta 16-članske lige. Finančne podrobnosti dveinpolletne pogodbe niso znane, številni mediji pa so plasirali vest, da naj bi prejemal 314 tisoč dolarjev tedensko, kar znese slabih 250 tisoč evrov.

"Preučil sem vse ponudbe, menim, da je Šanghaj trenutno zame prava odločitev. Veselim se izziva, spoznavanja nove kulture in razvoja kitajske lige," je dejal napadalec Slonokoščene obale, ki ga bo na Daljnjem vzhodu pričakal stari znanec Nicolas Anelka. Drogba je za Chelsea, kamor se je leta 2004 preselili iz Marseilla, zbral 341 nastopov in zabil 157 golov. S tem je postal četrti klubski strelec vseh časov. Kar zadeva evropske gole, dal jih je 34, pa je klubski rekoder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.