Šport > Nogomet
17 ogledov

Drogba, Torres in Van Persie "nori na Barço"

Mascherano Drogba Chelsea Barcelona Liga prvakov polfinale prva tekma Stamford B Reuters
José Mourinho naj bi si za naslednjo sezono pri Real Madridu zaželel nekdanjega varovanca Zlatana Ibrahimovića, tudi Barcelona pa bo, kot kaže, v poletnem prestopnem roku vrgla trnek za napadalcem. Katalonski časnik El Mundo Deportivo v torkovi izdaji omenja Didierja Drogbaja, Robina van Persieja in Fernanda Torresa.

"Kot nori si želijo priti!" se glasi naslovnica torkove izdaje barcelonskega športnega časnika El Munda Deportiva skupaj s fotografijami Didierja Drogbaja, Robina van Persieja in Fernanda Torresa. Napadalca Chelseaja in kapetan Arsenala naj bi bili po poročanju katalonskih medijev "nori" na Barcelono, eden izmed njih pa bi lahko postal novi napadalec bodočega trenerja Tita Vilanove.

• Guardiola v Milan, Ibrahimović v Real?

"Ta ekipa privlači kot nobena na svetu," pišejo pri El Mundu Deportivu. "Tudi profesionalce najvišjega nivoja, kot sta Fernando Torres in Robin van Persie. Vsak izmed njiju bi z veseljem oblekel dres Blaugrane in Barça to ve." Torres je pred kratkim za Chelsea na Camp Nouu zabil odločilni gol v polfinalu Lige prvakov, medtem ko Van Persie že mesece odlaša s podaljšanjem pogodbe, Arsenal pa je ravno v nedeljo oznanil, da poleti (kot menjava?) prihaja Lukas Podolski.

Van Persie išče izgovore

"Prvotni načrt Barcelone ni bil okrepiti napad, ampak tržišče ti kdaj ne dovoli izpustiti kakšne velike priložnosti," nadaljujejo pri EMD. "Najboljšemu strelcu Premier League z 28 goli pogodba poteče leta 2013, tako da bo kmalu začel svojo zadnjo sezono pri klubu. Topničarjem so spodletela vsa pogajanja o podaljšanju, Van Persie pa se zdaj izgovarja na prihajajoče evropsko prvenstvo."

Prerojeni Torres je po golu Barceloni zabil še hat-trick proti Queens Park Rangers na ligaški tekmi in spet spomnil na svoje najboljše dni pri Atléticu Madridu in Liverpoolu. Po tekmi je bil poln hvale na račun ekipe Josepa Guardiole, ki ji je še kot član madridskega kluba rad zabijal. "Barça je pred vsemi, ampak vedno ne zmaga najboljši," je po tekmi dejal španski reprezentant.

"El Niño" ima v aktualni ekipi veliko dobrih prijateljev, še posebej Anrésa Iniesto, kot navijač Atlética pa naj ne bi nikoli prestopil k Real Madridu. Londončani so ga še pred časom želeli prodati za vsega 20 milijonov evrov, potem ko so Liverpoolu za njegove usluge odšteli rekordno vsoto 61 milijonov, Torres pa je bil vse do zadnjih tednov le bleda senca nekdanjega ostrostrelca.

Drogba kot nekoč Larsson

Zastopniki Drogbaja naj bi že stopili v stik s športnim direktorjem Barçe Andonijem Zubizarreto, napadalec Slonokoščene obale pa bi lahko postal novi Henrik Larsson. V Kataloniji se namreč še vedno zelo dobro spominjajo švedskega napadalca, ki je v jeseni kariere prišel v takratno ekipo Franka Rijkaarda in ji pomagal osvojiti državni in evropski naslov, Drogba pa naj bi si raje kot pokoj na vzhodu zaželel zaključiti kariero v velikem slogu.

Jordi Alba | Avtor: Reuters Reuters
"Težave povzroča le to, da želi pogodbo za dve sezoni, čeprav naj bi bil pripravljen pristati na pogodbo '1+1', s klavzulo o uspešnosti v prvi sezoni, sodeč po besedah njegovega agenta Tierna Gayeja Seydija," še pišejo pri EMD. Drogba naj bi kljub 34 letom zaupal v svoje sposobnosti, potem ko je Barceloni zabil tudi na prvi polfinalni tekmi na Stamford Bridgeu. Poleti bo prost igralec.

Ključni del igrišča, kjer naj bi Barcelona pred začetkom nove sezone iskala okrepitve, je seveda obramba. Jordi Alba bo baje kmalu podaljšal pogodbo z Valencio, a bi lahko kljub temu še vedno zapustil klub in odšel k Barceloni, kjer je začel kariero. Prioriteta kluba naj bi bil Tottenhamov as Gareth Bale, a težavo predstavlja njegova napihnjena cena, obrambi pa bi se lahko pridružila še Thiago Silva (AC Milan) ali Javi Martínez (Athletic Bilbao).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.