Šport > Nogomet
27 ogledov

Dudelange nekje "med sedmimi in osmimi nebesi"

Dudelange Salzburg Liga prvakov kvalifikacije Reuters
Luksemburški Dudelange je pripravil eno največjih presenečenj na tekmah 2. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov, potem ko je izločil nekajkrat bogatejši Salzburg. Amaterje zdaj čaka obračun z Mariborom.

Luksemburg skupaj z nogometaši Dudelanga slavi torkov uspeh na gostovanju v Salzburgu in preboj nogometašev v 3. predkolo kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer jih čaka slovenski prvak Maribor. Luksemburžani so kljub porazu v Salzburgu (3:4) zaradi zadetka več v gosteh napredovali proti veliko bogatejšemu tekmecu.

"Nogometaši Dudelanga so odigrali tekmo življenja," so zapisali v časniku Le Quotidien, osrednjem tiskanem mediju državice z dobrega pol milijona prebivalci. V nadaljevanju pa časnik ne more prehvaliti četice trenerja Didierja Philippa, ki je nekje "med sedmimi in osmimi nebesi".

V časniku so se pošalili tudi na račun velikega proračuna Red Bull Salzburga in lastnika kluba Dietricha Mateschitza: "Ta bo moral poiskati novi čarobni napitek, da tudi njegovim igralcem da krila."

Tudi Avstrijci se ne morejo načuditi uspehu luksemburških polprofesionalcev, ki so s čvrsto obrambo poskrbeli za nočno moro pri avstrijskih prvakih, pokopal pa jih je strelec dveh golov Aurelien Joachim, ki si kruha ne služi z nogometom, ampak kot športni pedagog. "Upam, da bomo prav vsi dobili prosto za naslednje kolo," je pred obračuni z Mariborom dejal Joachim, ki upa, da bodo delodajalci razumni in nogometašem še enkrat odobrili poseben dopust.

Dudelange Salzburg Liga prvakov kvalifikacije | Avtor: Reuters Reuters
Luksemburžani so nad doseženim presenečeni, trener Philippe pa pravi, da zanj ni bila presenečenje zmaga na prvi tekmi, pač pa napredovanje po dveh tekmah. "Vsi smo vedeli, da je Salzburg kakovostnejša ekipa, a to razliko smo nadomestili z moštvenim duhom. Pokazali pa smo, da v naši ekipi niso le borci, ampak nekaj zelo talentiranih igralcev," je bil zadovoljen trener, po nogometni drami, v kateri so gostje nepričakovano dosegli kar tri gole.

Nedvomno je uspeh Dudelanga največja senzacija luksemburškega nogometa po 10. septembru 2008, ko je državna reprezentanca v kvalifikacijah za SP na gostovanju v Zürichu premagala Švico z 2:1. Obenem pa so štirje zadetki proti Salzburgu tudi svarilo Mariboru, da gre za tekmeca, ki ga ne gre podcenjevati.

Maribor in Dudelange sta se lani prav tako pomerila v drugem predkolu kvalifikacij za Ligo prvakov, prepričljivo pa je slavila slovenska ekipa s skupnim izidom 5:1. Maribor je na prvi domači tekmi zmagal z 2:0, na povratni pa s 3:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.