Šport > Nogomet
16 ogledov

Dva kandidata za licenco

sport16.03.09...saso udovic...volitve nzs...foto: ales fevzer Aleš Fevžer
Prva liga. Po zavrnitvi Doba se za igranje med slovensko elito potegujeta Aluminij in Krka.

Nogomet. "Mi imamo ambicije za igranje v prvi ligi, a vse je odvisno od Nogometne zveze Slovenije. Podporo v lokalni skupnosti in pri pokrovitelju, ki bi bil pripravljen povečati svoj vložek za prvo ligo, imamo. Vse drugo so za zdaj špekulacije. Počakati moramo, kaj se bo zgodilo," je dejal športni direktor novomeškega kluba Sašo Udovič. NZS ima za odločitev še dva tedna časa.

Pozorno bodo spremljali

"Razlog za takšno odločitev je bil infrastrukturne narave, saj ne izpolnjujemo pogojev, ki jih je zastavila licenčna komisija. Zato smo se prijazno zahvalili NZS in dejali, da naj poiščejo drugega prvoligaša – klub, ki ima pogoje, da tekmuje v najvišjem rangu slovenskega nogometa," pa je ponovno zavrnitev igranja v najmočnejši ligi še enkrat pojasnil direktor Doba Marjan Cerar. Ta je še dodal: "Pozorno bomo spremljali, kaj se bo dogajalo, kako se bo odločila licenčna komisija. Če se je pri nas tako odločila že lani ... Upam, da bodo merila za vse klube povsem enaka."

"Nismo želeli obljubljati"

Cerar je še dejal, da ima klub željo, da v prihodnosti le zaigra v prvi ligi: "Imamo namen urediti te reči, a v teh časih je to nemogoče opraviti v enem letu, kolikor so nam dali časa. Dejali smo, da bomo to poskušali izpeljati in se šele nato pogovarjati za prvo ligo, če nam bo uvrstitev vanjo uspela po športni plati. Nismo želeli le obljubljati, kakor to počnejo drugi klubi, na primer zdaj Krka in Zavrč."

"Problem je tudi Zavrč"

Direktor Doba o nastalem položaju meni: "V igri sta Aluminij, ki ima licenco za prvo ligo, tudi za Evropo, zdaj pa so že oddali tudi prošnjo za vnovični nastop v prvi ligi, tu pa je še Krka. Ta pod vodstvom Udoviča pritiska, da bi bila notri, vendar ima prav tako pred sabo še kar nekaj dela. A problem je tudi Zavrč, ki si je priigral napredovanje. Ima podobne težave kot mi, če se ne motim, in jih mora še odpraviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.