Šport > Nogomet
726 ogledov

Dvaindvajsetletnik bo postal lastnik angleškega kluba

mreža žoga nogomet igrišče gol Epa Simbolična fotografija.
Postal bo najmlajši lastnik v zgodovini kluba.

Angleško nogometno moštvo Sunderland bo dobilo novega lastnika. To bo postal 22-letni Kyril Louis-Dreyfus, sin pokojnega nekdanjega lastnika francoskega prvoligaša Marseilla Roberta Louis-Dreyfusa, so v četrtek v izjavi za javnost zapisali pri Sunderlandu, ki igra v tretjem rangu angleške nogometne piramide.

Sklenitev posla še ni dokončna, saj je potrebna še zelena luč Združenja angleških nogometnih klubov (EFL). Mladi Kyril Louis-Dreyfus bo po odobritvi odkupil večinski delež kluba, ki si ga lasti Stewart Donald.

Klub je na spletni strani dodal, da bo posel predvidoma sklenjen sredi januarja, na kar bo eden od dvojčkov ter naslednikov dinastije Louis-Dreyfus postal najmlajši lastnik v zgodovini kluba.

Bodoči lastnik kluba je ob tem dejal: "Potrpežljivo bomo počakali na odločitev združenja in spoštljivo sprejeli končno odločitev. Vseeno pa bi bilo vodenje zgodovinsko gledano tako uspešnega kluba zame izjemna čast. Zavedam se odgovornosti, ki me čaka ob morebitnem prevzemu kluba."

Sunderland v tretjem rangu angleškega nogometa (League One) zaseda 11. mesto, a ni preveč oddaljen od vrha, ki ga s sedmimi točkami več zaseda Portsmouth, ki pa je odigral dve tekmi več.

Oče Kyrila, Robert je bil lastnik Marseilla deset let, prodal pa ga je pred 14 leti. Umrl je za posledicami levkemije leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.