Šport > Nogomet
379 ogledov

Eden najboljših španskih klubov menja ime

Getafe Profimedia
Pri španskem prvoligašu so se odločili, da bodo v znak podpore v boju s koronavirusom spremenili ime kluba.

Pri enem najboljših ter najbolj stabilnih španskih prvoligašev v zadnjih letih, Getafeju, so se odločili, da začasno spremenijo ime kluba.

Ta se po novem imenuje Fe. To namreč po špansko pomeni "vera", vodstvo kluba pa se je za to potezo odločilo, da bi izrazilo podporo ljudem v boju s koronavirusom.

Španija ima namreč ob Italiji najvišji odstotek obolelih za to smrtonosno boleznijo, vlada pa se je pred dnevi celo odločila za zelo drastičen ukrep, popolno zaprtje meja regije Madrid, zaradi česar je prišlo do množičnih protestov po celotni Španiji.

Omenjena regija naj bi v zadnjih dveh tednih po podatkih WHO-ja imela najvišjo stopnjo okuženosti v Evropi poleg Andore, oziroma kar 723 primerov na 100.000 prebivalcev.

Fe, oziroma bivši Getafe, pa prihaja iz istoimenskega predmestja Madrida, kar pomeni, da se je znašel v samem centru tega tragičnega dogajanja, tako da so se vodilni možje kluba čutili dolžne, da tudi sami kaj storijo v borbi s to zahrbtno boleznijo.

Getafe | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Getafejem je sicer nekaj izjemnih sezon, saj je zadnja tri leta prvenstvo zmeraj končal med najboljšo osmerico, letošnjo sezono pa je odprl s 7 točkami v prvih štirih krogih in trenutno drži 7. mesto na tabeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.