Šport > Nogomet
539 ogledov

Eden najdražjih vseh časov razkril pravi razlog za slovo

Eden Hazard Profimedia
Nekdanji belgijski nogometaš Eden Hazard je pri 32 letih obesil kopačke na klin.

Belgijski krilni napadalec Eden Hazard je pred dnevi uradno sklenil svojo športno pot. Dvaintridesetletni nekdanji član Chelseaja in Real Madrida je s tem končal 16-letno kariero v profesionalnem športu.

Hazard, nekdanji kapetan beligijske izbrane vrste, je najboljša leta preživel v Londonu, kjer je kot član Chelseaja med letoma 2012 in 2019 zbral 110 golov in 92 podaj na 352 tekmah ter osvojil dve premierligaški lovoriki, dve ligi evropa, pokal FA in ligaški pokal.

Pred štirimi leti je postal eden najdražjih nogometašev vseh časov, ko se je za vrtoglavih 115 milijonov evrov preselil k madridskemu Realu, tam pa je šla njegova kariera strmo navzdol.

Eden Hazard Pri 32 letih Šport Konec kariere zvezdnika, ki je Real ob prestopu stal 115 milijonov

Po letih težav s poškodbami in dolgimi obdobji neaktivnosti je želja po nogometu v njem dokončno zamrla, kar ga je pripeljalo do spoznanja, da je prišel pravi čas za slovo. 

"Vedno sem govoril, da bom prenehal takoj, ko na igrišču ne bom več užival. Nisem želel nadaljevati kariere nekje, kjer bi igral samo za denar," je povedal Hazard.

Belgijec bi sicer lahko šel po sledeh Cristiana Ronalda, Karima Benzemaja, Neymarja in številnih drugih, ki si bodo pred koncem kariere napolnili žepe v bogatih klubih na Bližnjem vzhodu.

Benzema Pogrom Šport Benzemaju grozijo z odvzemom zlate žoge in državljanstva

"To se mi je zdela najboljša rešitev. Nisem več užival na treningih, pa tudi igral nisem. Odločitev je bil enostavna. V življenju se nekaterih reči ne da pojasniti. Pomirjen sem sam s seboj. Srečen sem. Marsikaj lahko počnem izven nogometa in mirne vesti sem lahko sprejel to odločitev," je dodal.

Na Real ga, kot pravi, vežejo mešani občutki, poudarja pa, da je v španski prestolnici spoznal izjemne ljudi in uresničil sanje z igranjem za kraljevi klub. V štirih sezonah je utrpel kar 18 različnih poškodb in dosegel zgolj sedem golov na 76 tekmah, kar niti slučajno ni primerjivo s formo, kakršno je pred tem kazal v Londonu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:32 20.oktober 2023.

    Eden Hazard bo pri navijačih belega baleta bo ostal v enakem spominu kot Gareth Bale, torej kot draga in zgrešena investicija...