Šport > Nogomet
7413 ogledov

Benzemaju grozijo z odvzemom zlate žoge in državljanstva

Benzema Profimedia
Francoski politični vrh je sprožil pravo gonjo zoper francoskega državljana alžirskih korenin Karima Benzemaja. Nogometni zvezdnik je že zagrozil s tožbo.

Nogometni zvezdnik Karim Benzema, član savdskega Al-Ittihada, je kategorično zavrnil obtožbe francoskega ministra za notranje zadeve Géralda Darmanina o domnevnih povezavah s teroristično organizacijo.

"Gospod Benzema ima zloglasne povezave z Muslimansko bratovščino," je za resne obtožbe na račun nekdanjega francoskega reprezentanta poskrbel Darmanin.

Benzema, pobožen musliman alžirskega porekla, je pred dnevi razdelil javnost s sporočilom podpore prebivalcem Gaze. "Vse naše molitve za prebivalce Gaze, ki so ponovno žrtve nepravičnih bombmih napadov, ki ne prizanašajo niti ženskam niti otrokom," je na družbenen omrežju X zapisal 35-letnik.

Sledil je močan odgovor nekdanjega izraelskega vratarja Davida "Duduja" Aouateja, ki je Benzemaja ozmerjal s "ku*binim sinom" v petih različnih jezikih.

Karim Benzema Buren odziv Šport Benzema z besedami o Gazi dregnil v osje gnezdo

Muslimanska bratovščina ima status teroristične skupine v več državah, toda Francija ni ena izmed njih. Po poročanju Le Parisiena se je Benzema že posvetoval s svojimi odvetniki in razmišlja o tožbi zoper ministra zaradi klevetanja ter poskusa manipulacije dejstev s pozicije moči, ki jo ima kot predstavnik aktualne francoske vlade.

"Razmišljamo o postopku zoper ministra, saj gre pri tem za manipulacijo informacij in obrekovanje, morda celo javno razžalitev, saj o tej neobstoječi povezavi z Muslimansko bratovščino, ki jo sam označuje za 'zloglasno', govori na slabšalen način," je povedal odvetnik.

Benzema naj bi prav tako razmišljal o tožbi zoper francosko poslanko evropskega parlamenta Nadine Morano, ki ga je označila za "sovražnika Izraela". Še korak dlje je šla francoska senatorka Valérie Boyer, ki je javno pozvala k odvzemu Benzemajeve zlate žoge in francoskega državljanstva, če se bodo obtožbe o povezavah z Muslimansko bratovščino izkazale za resnične.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 18:46 19.oktober 2023.

    Jaz imam o Židih 100x slabše mnenje , pa me lahko uvatite za Q ! Žoge nimam , državljanstvo mi pa vzeti ne morete !

  • alojz73 14:28 19.oktober 2023.

    Ta musli mi ni bil nikoli všeč,vendar za nazaj mu vzeti zlato žogo je totalni kretenizem.

  • ico8 12:52 19.oktober 2023.

    Z Goldo Meir sploh nebi bilo vec Gu(a)ze!!!

Sorodne novice