Šport > Nogomet
41 ogledov

Eden največjih želi mladega Slovenca

Miha Zajc Olimpija Ljubljana Krško Nikola Miljković/M24.si
Vezist Olimpije je tarča uglednih klubov na Apeninskem polotoku.

Vezni igralec Olimpije Miha Zajc je že nekaj časa gonilna sila Olimpije. Lani je z Ljubljančani osvojil naslov prvaka, Srečko Katanec pa ga je že vpoklical tudi v slovensko reprezentanco. 

Zajčev talent ni sporen, poseduje kakovost, ki jo redko vidimo na slovenskih zelenicah. Poleg tega šteje šele 22 let. Prav zato je bil že poleti tarča številnih klubov, Olimpija pa je na to reagirala tako, da je z mladeničem iz Šempetra pri Gorici podpisala novo pogodbo.

Interes iz Sicilije in Lombardije

Zimski prestopni rok se vztrajno približuje in s tem se poročila o možnih prestopih kopičijo. Italijanski Mediagol je poročal, da Zajca že nekaj mesecev spremljata dva italijanska A ligaša. 

Prvi klub je Palermo, ki ima s prestopi iz slovenske lige že bogate izkušnje, saj je v svoje vrste svoj čas že pripeljal Josipa Iličića, Jasmina Kurtića, Sinišo Anđelkovića in Aljaža Struno

Drugi klub pa je veliki AC Milan. Sedemkratni evropski prvaki so v zadnjih let malce padli, a se letos z dobrimi predstavami pod vodstvom Vincenza Montelle vračajo v vrh italijanskega nogometa.

Prav Montella naj bi bil tisti, ki se je najbolj ogrel za Zajca. V Milanu se je v mlajših kategorijah preizkusilo že nekaj Slovencev, v prvi ekipi pa je svoj pečat pred nekaj leti pustil Valter Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.