Šport > Nogomet
20 ogledov

El Clásico ali Alves proti Pepeju: "Nisva prijatelja!"

Španski superpokal Real Madrid-Barcelona EPA
Obračuni Barcelone in Real Madrida so v zadnjih nekaj mesecih postali veliko bolj osebni. Tudi na prvi tekmi sezone sta se znova udarila Brazilca Daniel Alves in Pepe. Pred nocojšnjo povratno tekmo superpokala na Camp Nouu Alves pravi: "Jasno je, da nisva prijatelja. Igra preveč trdo." Real se je proti Barceloni odpravil v torek, José Mourinho spet ne bo govoril pred mediji.

Nedeljski El Clásico v španskem superpokalu je bil najbolj odprt in zanimiv obračun Real Madrida in Barcelone, odkar je beli balet prevzel Portugalec José Mourinho. Spektakularen začetek sezone na Iberskem polotoku se bo nadaljeval že v sredo, ko bo po madridskem remiju (2:2) na sporedu povratna tekma na Camp Nouu. Mourinho po tekmi na Santiagu Bernabéu spet ni stopil pred sedmo silo, kjer ga je znova nadomeščal pomočnik Aitor Karanka. Odgovorni na Bernabéu naj bi bili baje zadovoljni z Mourinhovo potezo, saj po novih sodniških napakah ni želel še dodatno razgreti ozračja. Pri kraljevem klubu skrbi vseeno povzroča druga oseba – portugalski branilec Pepe.

Rojeni Brazilec je na prvi tekmi sezone nase spet opozarjal zgolj z grobimi starti, njegova žrtev pa je tako kot v lanski sezoni postal rojak Daniel Alves. Branilec Barcelone je po čvrstem startu portugalskega reprezentanta spet pretiraval z glavo v zelenici, a znova se je potrdilo, da pretirane ljubezni med obema nogometašema ni: "Igra preveč trdo. Verjamem, da mu ne bi bilo treba delati takšnih reči, za dobro njega samega in za dobro nasprotnikov. Po vsem tem je jasno, da Pepe in jaz nisva prijatelja, kar nikoli niti nisva bila," je v torkovem intervjuju za As povedal Alves. Mourinho naj bi Pepeja zdaj končno umiril in pripravil na drugačen način igre, saj so pri Realu spoznali, da igranje na robu izključitve ni dobro niti za nogometaša niti za klub.

Mourinho je novinarsko konferenco pred tekmo znova bojkotiral (govoril je Karanka), za tekmo na Camp Nouu pa pripravlja eno spremembo v začetni enajsterici, kjer naj bi Angela Di Mario zamenjal Fabio Coentrão. Nova okrepitev Barcelone Francesc Fabregas bo po vsej verjetnosti sedel (vsaj) na klopi za rezerve, saj je po informacijah iz Katalonije v klub prispel izvrstno pripravljen, na priporočilo nekdanjega soigralca Thierryja Henryja pa se je s Francozovim osebnim trenerjem potil tudi na počitnicah v Združenih državah Amerike.

"To je pokal, ki si ga res želimo osvojiti, in prva tekma nas navdaja z velikim optimizmom," pred sredinim obračunom napoveduje Karim Benzema. Galski petelin je po navdušujoči strelski formi na pripravljalnih tekmah prepričal tudi proti Barceloni, Kataloncev pa pred povratno tekmo ni pozabil opomniti, da so jo nadigrali celo pri posesti žoge: "Spopadli sta se dve veliki moštvi, toda če sem povsem pošten, mislim, da si je Madrid povsem zaslužil zmago. Veliko stvari se je spremenilo glede na lansko sezono. Imeni smo monopol nad posestjo in nismo jim dovolili igrati," je za konec še pristavil Benzema.

Španski superpokal, povratna tekma:

Sreda, ob 23.00:
FC Barcelona – Real Madrid /2:2/
// - v poševnicah je izid s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice