Šport > Nogomet
15 ogledov

Odškodnina za Sáncheza: 100 milijonov

Alexis Sanchez
1/5
EPA
Barcelona je pred kamere, fotografe in mikrofone poslala svojo najbolj zvenečo okrepitev Alexisa Sáncheza, prišleka iz Udineseja, ki je petletno pogodbo podpisal z vrtoglavo odškodninsko klavzulo.

Navijačem in javnosti se je predstavila oseba, ki je s precejšnjim pompom postala novi član Barcelone Alexis Sánchez. Čilenec je podpisal petletno pogodbo, njegova odškodninska klavzula pa znaša kar sto milijonov evrov.

"Skupaj z družino menimo, da je Barcelona odličen klub za osvajanje naslovov. Izpolnile so se mi otroške sanje," je ob poziranju pred katalonskimi emblemi razložil nekdanji član Udineseja, ki bo nosil majico s številko devet. Na ta način je postal v nekem smislu naslednik Ronalda. A ne Cristiana, pač pa nekdanje Barcelonine zvezde Luiza Nazaria da Lime, ki ga je Čilenec občudoval in se zgledoval po njem: "Zelo sem srečen. Tega nisem pričakoval, gre za največji klub na svetu, ki tudi igra najbolje."

Sánchez se je počutil polaskanega, ker ga je pred časom poklical Pep Guardiola, ki mu zaupa. V kratkem se bosta oba moža tudi usedla, da se natančno pogovorita o Sánchezovi vlogi v moštvu. "Barçi bi rad pomagal pri tem, kar že tako in tako odlično počne: osvaja naslove," je dejal Čilenec, ki priznava, da se bo težko prebil v začetno enajsterico blaugrane, vendar pa poudarja, da ga veseli, ker se bo lahko učil od najboljših nogometašev na svetu: Lea Messija in Xavija Hernándeza.

Barcelona je minuli teden italijanskemu prvoligašu Udineseju za Sáncheza odštela 26 milijonov evrov, če pa bo katalonski klub uspešen in če bo Sánchez igral, pa bo v Videm romalo še 11,5 milijona evrov. "Barceloni sem se pridružil zato, da bom lahko nekoč svojim vnukom pripovedoval o številnih osvojenih trofejah, ne pa o denarju, ki bi ga lahko zaslužil drugje," je na predstavitvi še dejal Sánchez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.