Šport > Nogomet
8 ogledov

"Nisem želel biti žaljiv do Wengerja"

Xavi Hernandez EPA
Kot kaže, se klobčič s prestopom dozdajšnjega člana Udineseja Alexisa Sancheza v Barcelono počasi razpleta. Še naprej pa ni nič novega o usodi Cesca Fabregasa. Xavi se je opravičil Arsenu Wengerju, a ponovil, da naj pustijo Cesca v Barcelono. Vleče se tudi zgodba Luke Modrića – Harry Redknapp ga ne želi izgubiti.

"Dogovor z Barcelono o Alexisu Sanchezu je sklenjen," je potrdil sin lastnika Udineseja Giampaola Pozza Gino. Katalonski velikan Čilenca pričakuje na treningu, ko bo stvar uradna. Po neuradnih podatkih naj bi zanj Barcelona odštela okrog 27 milijonov evrov plus variabilni del, odvisno od 22-letnikovega učinka. Kot smo že pisali, se je za Sancheza zanimal tudi Manchester City, a si je dozdajšnji soigralec Samirja Handanovića srčno želel le na Camp Nou. V pretekli sezoni je za Udinese Sanchez v 27 tekmah zabil 12 golov.

Xavijevo opravičilo Wengerju

Vezist Barcelone Xavi se je opravičil Arsenu Wengerju, ki je pred dnevi užaljeno reagiral na Špančeve besede, da Cesc Fabregas trpi pri Arsenalu, saj si želi v Barcelono. "Žal mi je. Nisem želel biti žaljiv do Wengerja ali Arsenalovih interesov. Razumem, da je Cesc Arsenalov nogometaš in ima pogodbo." Pa vendarle 31-letnik ponavlja: "Ne bom šel v besedno vojno, a situacija se mi zdi absurdna. V interesu Barcelone in Cesca je, da se igralčeva želja izpolni." Ve on kaj več, ali se prestop utegne zgoditi? "Zdi se, da je Arsenal letos pripravljen prisluhniti ponudbam. Sem optimist, da se letos Cesc vrne."


Redknapp ne da Modrića

Podobno kot se vleče zgodba Fabregasa, se zdaj tudi usoda Luke Modrića. Chelsea je prejšnji teden na naslov Tottenhama poslal ponudbo za 31 milijonov evrov. Morda lastniki Spursov privolijo, a trener Harry Redknapp o tem noče niti slišati. "Če Modrić odide, smo v težavah. Je tako zelo dober, da ga moramo zadržati," je Redknapp dejal po pripravljalni tekmi z južnoafriškimi Orlando Pirates (1:1). "Luka mora ostati, saj je nazamenljiv. Je vrhunski igralec, pravi profesionalec in super fant. Narediti moramo vse, da ostane v klubu." Je pa Robbie Keane na razpolago drugim klubom, dodaja Redknapp.

Komentarjev 1