Šport > Nogomet
54 ogledov

Elsner: Ne potrebujemo časa, potrebujemo strast

Luka Elsner Olimpija Ljubljana SPS/Olimpija Ljubljana
Olimpija je tudi uradno predstavila novega trenerja. Rodolfa Vanolija, ki je pred dnevi izgubil službo pri zeleno-belih, je zamenjal dosedanji strateg Domžal Luka Elsner. Podpisal je triletno pogodbo.

"Za Olimpijo je danes zelo pomemben dan. Z zadovoljstvom vas obveščam, da smo dobili dobrega trenerja, ki ga poznate iz slovenskega nogometa, Luko Elsnerja," je na novinarski konferenci uvodoma povedal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

"Presrečen sem, da tukaj sedim v novi vlogi, da sem se pridružil tej krasni zgodbi, polni zgodovine, ki je povezana tudi z mojo družino. Tu smo, da Olimpiji pomagamo izpolniti klubske cilje in da skušamo narediti vse, da ekipa dobro izgleda na igrišču. Ne le da zmaguje, ampak zmaguje z načinom. Vso energijo bomo vložili v to," pa je najprej povedal novi strateg Luka Elsner, čigar dedek Branko je nekdaj vodil Olimpijo, oče Marko pa igral zanjo.

S seboj pripeljal tudi Hanžiča

"Zagotovo je to lep trenutek zame. Preteklost je zelo pomembna, daje navdih za prihodnost, občutek imam, kot da sem se nekoč v tem že videl. Zagotovo je motivacija še toliko večja," je dejal Elsner, ki je pred pol leta zavrnil selitev k Olimpiji.

"Stvari so se od takrat spremenile, dozorel sem. Položaj v Olimpiji je primeren, da mi zaupajo, struktura vodenja, igralski kader in pogoji so idealni, da sem začutil, da je to pravi korak za vse skupaj. Ni bilo dvomov o odločitvi," je še povedal Elsner in se obrnil na samo ekipo.

"Ne želim komentirati, kako je ekipa izgledala v preteklosti. Zagotovo pa zdaj pričakujem kolektivno energijo na igrišču, veliko željo po nogometu in zmagah, da delamo eden za drugega, da kljub velikim talentom v ekipi na koncu rečemo, da je ekipa zmagala. Odnosi, kakovostno ozračje, pozitivna energija, to bom iskal najprej. Način in nogometna vsebina bosta pomembna, ampak glede na kakovost, ki jo imamo, ne bo prav težko," meni novi ljubljanski trener, ki je kot pomočnika pripeljal Roka Hanžiča.

Elsner je sicer četrti trener pod Mandarićevim vodstvom, Marjan Pušnik, Marko Nikolić in Rodolfo Vanoli so morali oditi zaradi takšnih in drugačnih razlogov.

"Olimpija gleda naprej, ne le do konca sezone, zato smo dobili mladega, ambicioznega trenerja. Ne bo lahko, pritisk je avtomatično na njem, moramo biti prvaki. Igralci potrebujejo mladega, ambicioznega človeka. Imamo namreč zelo dobre igralce individualno, toda nimamo ekipe. Mislim, da bo to Luka zelo uspešno opravil že v kratkem času. Prepričan sem, da njegov pristop k igri in vsemu bo prinesel spoštovanje igralcev," je dejal Mandarić.

Prva ligaška proti vodilnim

Štiriintridesetletni Elsner, ki je kot igralec igral na položaju branilca, eno tekmo je odigral tudi za slovensko reprezentanco, je kariero začel pri Cagnesu, nadaljeval in končal jo je v Domžalah, vmes pa je bil še član Austrie Kärnten in Al-Muharraqa. Trenersko pot je začel pred tremi leti v domžalskem kolektivu.

Olimpija je v zadnjih treh krogih Prve lige Telekom Slovenije doživela dva poraza in je mesto na vrhu lestvice prepustila Gorici, ki ima dve točki prednosti. Prva preizkušnja zeleno-belih pod Elsnerjevim vodstvom v sredo, ko bo na sporedu pokalni obračun s Turniščem, prvo prvenstveno tekmo pa bodo igrali 11. septembra prav proti vodilni Gorici.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.