Šport > Nogomet
51 ogledov

Erikssonu noga v drugoligašu

eriksson Reuters
Nekdanji angleški selektor Sven-Göran Eriksson je moral neslavno zapustiti angleškega drugoligaša Leicester City. Ta se je znašel šele na 13. mestu lestvice, čeprav je za okrepitve pognal kar 10 milijonov funtov oziroma dobrih 11 milijonov evrov.

Švedski nogometni strateg Sven-Göran Eriksson, ki se ponaša z zelo bogato trenersko kariero, je zadnjo avanturo v angleški drugi nogometni ligi končal že po enem letu. Šved, ki je bil tudi angleški selektor, se je po nizu slabih rezultatov sporazumno razšel s tajskimi lastniki kluba v angleški ligi championship Leicester City.

Nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance je s klubom oktobra lani podpisal dveletno pogodbo ter je na vročem stolčku nasledil Paula Souso, ki je bil zamenjan zaradi slabih rezultatov. Triinšestdesetletni Šved naj bi klub popeljal višje po lestvici tudi z nakupi igralcev, vendar pa se je načrt povsem ponesrečil, trener pa je izgubil svoje delo po zadnjem porazu s 3:0 proti moštvu Millwalla. Kljub zapravljenemu denarju, za okrepitve je lastnik Asia Football Investments zapravil deset milijonov funtov, se je moštvo Leicester City znašlo na 13. mestu.

Eriksson je angleško izbrano vrsto vodil med letoma 2001 in 2006, nato je kratek čas (2007–2008) deloval kot trener Manchester Cityja, zatem je bil selektor Mehike (2008–2009). Na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki je vodil reprezentanco Slonokoščene obale. Pred prihodom na Otok se je preizkušal tudi kot trener Benfice, Rome, Fiorentine, Sampdorie in Lazia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.