Šport > Nogomet
62 ogledov

Euro je zelo atraktiven za teroriste

Teroristični napad Pariz, ljudje po prijaletljski tekmi Francija:Nemčija na Stad EPA
Prvi mož Interpola Rob Wainwright opozarja, da so teroristični napadi za časa evropskega prvenstva v Franciji zelo verjetni.

"Boj proti terorizmu je zelo težak. Gre za težje reči, kot jih je navajena reševati lokalna policija. Teroristi tako zlahka napadejo na koncertih, v barih in restevracijah," je dejal šef Interpola Rob Wainwright in opozoril, da so napadi v času evropskega prvenstva v Franciji izjemno verjetni.

"Z velikim strahom gledam proti EP v Franciji. Zagotovo bo prišlo do številnih poizkusov napadov. Takšno tekmovanje je izjemno atraktivno za teroriste, tarče pa so zastrašujoče ranljive," je še dodal Wainwright.

Le pred nekaj dnevi so člani islamske države v Iraku napadli navijače madridskega Reala, ki so se zbrali ob ogledu bekaterih starejših tekem madridskega kluba, in jih veliko ubili in ranili. Nogomet naj bi bil 'nemuslimanski'.

Evropsko prvenstvo se bo začelo 10. junija s tekmo med Francijo in Romunijo. Organizatorji Eura so sicer že zagotovili, da bo celotno tekmovanje minilo ob strogih varnostnih ukrepih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.