Šport > Nogomet
15 ogledov

Fabregas: Če bi odšel, bi se vrnil v Arsenal

Barcelona Fabregas EPA
Cesca Fabregas se je pri Barceloni znašel več kot odlično, čeprav mu je marsikdo napovedoval zelo klavrno usodo. Rojeni Katalonec pa se kljub temu še vedno zelo rad spomni na čase, ki jih je preživel v majici Arsenala.

Cesc Fabregas je kot 16-letni fantič zapustil rodno Katalonijo in se pridružil londonskemu Arsenalu. Kaj se je zgodilo potem, ve praktično vsak športni navdušenec. Španski reprezentant se je pod vodstvom Arsenea Wengerja razvil v enega najboljših nogometašev na svetu, pred začetkom letošnje sezone pa se je le uspel vrniti domov. "Izgubljeni sin" se je več kot odlično znašel v zasedbi Pepa Guardiole in tako zaprl usta tistim, ki so zatrjevali, da za Cesca v Barceloni enostavno ne bo prostora. Fabregas je v letošnji sezoni Primere Division zabil osem golov in prispeval še pet podaj in tako več kot upravičil 34 milijonov evrov, kolikor jih je Barcelona odštela topničarjem.

Kljub veliki želji Fabregasa, da se vrne domov in znova zaigra s prijatelji iz otroštva pa je priznal, da mu ni bilo lahko zapustiti Emirates Stadiuma. "Če bi moral zapustiti Barcelono, bi se vrnil v Arsenal. To bi zelo rad naredil. Ni me sram povedati, da sem ob odhodu dejal le to: 'Najlepša hvala!' Več nisem mogel reči. Ni me sram priznati, da sem ob odhodu skoraj zajokal. Nisem še srečal tako lojalnega človeka kot je Arsene Wenger. Je eden od najboljših, verjamem v to," je za Sky Sports dejal Fabregas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.