Šport > Nogomet
10 ogledov

Fàbregas: "Özil je bil za Ronaldom najboljši v Madridu"

Xavi Pedro Fabregas Barcelona Valladolid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Reuters
Nogometaš Barcelone Cesc Fàbregas je izrazil občudovanje nad igro Mesuta Özila in njegov odhod k Arsenalu vidi kot veliko izgubo madridskega Reala.

Nemški reprezentant Mesut Özil se je v zadnjih urah prestopnega roka preselil iz madridskega Reala k londonskemu Arsenalu. Ob skoraj 50 milijonov evrov visokem transferju se poraja veliko vprašanj, zelo zaželjen sogovornik na to temo pa je bivši nogometaš Topničarjev Cesc Fàbregas.

In katalonski vezist je prepričan, da se bo Nemec turških korenin pokazal kot velika okrepitev. "Özil je bil za Ronaldom najboljši nogometaš Madrida. Lahko se poistovetim z njim, saj imava podoben slog igre. Vsekakor gre za izjemen nakup Arsenala," je sprva za COPE dejal španski reprezentant.

Pri Arsenalu je zaslužil več

V nadaljevanju je spregovoril tudi o svojem položaju pri Barceloni. Fàbregas je imel to poletje na mizi nekaj ponudb Manchester Uniteda, a se je odločil ostati v katalonski prestolnici.

"Uživam v težavnih izzivih in uspeti pri Barceloni je najbrž nekaj najtežjega v karieri nogometaša. Upam, da se bom tukaj upkojil. Zapustiti Barcelono mi nikoli ni šinilo v glavo. Vem, da bi se lahko pridružil klubom, kjer bi zaslužil več, a vrniti se na Camp Nou so bile moje sanje. Pri Arsenalu sem zaslužil več kot pri Barceloni. Ne grem od tu, tudi če bi lahko zaslužil enkrat več denarja," je še povedal Fàbregas, ki ima pogodbo s Katalonci do leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.