Šport > Nogomet
8 ogledov

Falcao & Co. potopili "podmornico"

1/15
Žurnal24 main
Porto je na krilih Falcaa (štirje goli!) prvi polfinale Evropske lige proti Villarealu dobil s 5:1, potem ko je po prvem polčasu zaostajal z 0:1. V drugem povsem portugalskem polfinalu je Benfica ugnala Brago (2:1).
Pred tekmo je trener Porta, Andre Villas Boas, zavrnil govorice, da po sezoni odhaja v Anglijo: "To so neverjetne zgodbe. Baje sem rekel ne Romi, ker grem v Liverpool. To je absurdno." Zanj naj bi se zanimala Juventus in Chelsea. "Razumem, da mediji ugibajo, a vse te informacije so napačne."

Sodeč po prvih tekmah polfinala Evropske nogometne lige, bo letos finale povsem portugalski. V obračunu Benfice in Brage, ki ga je z 2:1 (0:0) dobil lizbonski klub, bo zmagovalec tako ali tako portugalska ekipa, zmagovalcu tega obračuna pa se bo očitno pridružil Porto. Nekdanji evropski prvak je namreč doma premagal španski Villareal s 5:1 (0:1).

V obeh tekmah so bili Portugalci učinkoviti v drugem polčasu. Po prvem je Porto zaostajal z 0:1, glede na priložnosti Villareala pa je bil z izidom po 45 minutah lahko zadovoljen. Španci so bili izredno nevarni v protinapadih, a na njihovo žalost so zaključili le enega. V zadnji minuti prvega dela ga je s strelom z glavo zaključil Ruben Cani.

Še nikoli nisem zadel 'pokra', štirih golov. To je čaroben večer, ki ga ne bom nikoli pozabil. Ta zmage je res izjemna. zaostajali smo, a nismo razpadli. Odgovorili smo na najlepši možen način.
Falcao

V drugem polčasu pa je prišlo do popolnega razpada igre španskega moštva. Za to je najbrž kriva strogo dosojena enajstmetrovka, ki jo je v izenačenje spremenil Kolumbijec Radamel Falcao, nad katerim je bil tudi storjen prekršek. Slednji je pozneje postal tudi junak tekme, saj je dosegel še tri gole. Drugega je sicer prispeval njegov rojak Fredy Guarin, ki je bil z glavo uspešen v svojem drugem poskusu, nato pa je na sceno prišel Falcao. Mojstrsko je izkoristil luknje v španski obrambi, ki je bila šibka predvsem na svoji levi strani. Od tam so namreč prihajale žoge, ki jih je kolumbijski napadalec znal izkoristiti. Villareal je imel v drugem delu le eno polpriložnost, toda na svojem mestu je bil brazilski vratar Helton.

V povratni tekmi bo očitno bolj zanimivo v Bragi, kjer bo domače ekipa lovila zaostanek s tekme v Lizboni, kjer je izgubila z 1:2. Vsi trije goli so podli v razmiku od 50. do 59. minute. Benfica je povedla z golom Jardela, ki je po vratnici Oscarja Cardoza (njegovi drugi na tekmi) odbitek spravil v mrežo, Vandinho je z glavo izenačil, končni izid pa je postavil za zadetek najnevarnejši igralec na tekmi Cardozo. Paragvajec je izjemno izvedel prosti strel iz 23 metrov, žoga je zadela levi zgornji kot gola gostujoče ekipe.

Evropska liga, polfinale, prvi tekmi:


Porto : Villarreal 5:1 (0:1)
Falcao (49/11-m, 67, 75, 90), Guarin (61); Cani (45)

Benfica : Sporting Braga 2:1 (0:0)
Jardel (50), Cardozo (59); Vandinho (53)

Povratni tekmi bosta 5. maja, finale pa 18. maja v Dublinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.