Šport > Nogomet
21 ogledov

"Fantje iz slovenske lige so kakovostni"

Švedska - Slovenija, Rene Krhin Profimedias
Slovenska nogometna reprezentanca se je že vrnila iz Malmöja, kjer je v ponedeljek igrala proti Švedski 0:0.

Eden tistih, ki je na tekmi požel veliko pohval s strani selektorja Srečka Katanca, je bil vezist Rene Krhin. Ta je zadovoljen s prikazanim. "Osebno menim, da smo prvi polčas odigrali dobro, imeli priložnosti, mogoče bi bilo drugače, če bi tudi zadeli. Je pa za nami pomemben test, mislim, da smo ga dobro opravili," pravi Krhin, ki mu je jasno, kako bi morala igra slovenske vrste izgledati na vsaki tekmi.

"Domača tekma z Ukrajino (v novembrskih dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 je Slovenija takrat v Mariboru igrala 1:1; op. STA) je tista, po kateri se moramo zgledovati, iz katere moramo izhajati. Treba je držati to raven na čim več tekmah," je predstavo za zgled za naprej navedel 26-letnik.

Takrat je slovenska vrsta pokazala borbenost, agresivnost, pogum, velik delež tega je za razliko od nekaterih prejšnjih preizkušenj pokazala tudi včeraj na jugu Švedske. V čem vidi vzroke za predstavo, ki je za mnoge dober obet pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018?

"Veliko je faktorjev, razlogov. Zagotovo to, da odigramo čim več tekem skupaj in da opravimo več treningov, pomeni, da smo bolj navajeni eden na drugega. Vse to vpliva na igro," meni Krhin, ki je tokrat v zvezni vrsti začel s preizkušenim Kevinom Kamplom in novincem Rokom Kronavetrom.

"Mislim, da se je Rok zelo dobro ujel z ekipo, čestitam mu za debi. Mislim, da je super odigral. To je še en dokaz, da so tudi fantje iz slovenske lige kakovostni. Vsak, ki je prišel, se je dobro vklopil in to je samo pozitivno," še meni nogometaš španske Granade.

Prihaja tudi Oblak

Ta bo skupaj s soigralci - najverjetneje jutri se bo izbrani vrsti pridružil tudi vratar Jan Oblak, ki je v sobotnem finalu Lige prvakov z Atléticom izgubil proti Realu - že danes začel priprave na novo prijateljsko tekmo. V nedeljo se bodo Katančevi fantje namreč srečali s Turčijo.

Slednja na lestvici Mednarodne nogometne zveze zaseda 13. mesto (Slovenija 61.), nazadnje pa je v nedeljo na prijateljski tekmi v sodniškem dodatku z golom Mehmeta Topala z 1:0 ugnala Črno goro. Na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji bo igrala v skupini D skupaj s Španijo, Hrvaško in Češko.

"Če je Turčija podobna reprezentanca kot tista, proti kateri smo že igrali, je seveda kakovostna ekipa, proti kateri bomo znova morali dati vse od sebe," pred tekmo s Turki pravi Krhin.

Slovenci so se s Turčijo doslej pomerili le enkrat, in sicer konec maja 2013 v Bielefeldu, kjer sta za slovensko zmago z 2:0 poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.