Šport > Nogomet
12 ogledov

''Z določenimi se moram pogovoriti''

Srečko Katanec Saša Despot
Selektor slovenske reprezentance bo med pripravami na prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo preizkusil več novincev.

Srečko Katanec se pred začetkom pripravljalnih tekem pred kvalifikacijami za SP 2018 sooča s poškodbami nekaterih zvenečih imen slovenske izbrane vrste, kar bo poskušal kompenzirati z vpoklicom svežih moči.

"Imamo kup težav, veliko igralcev je poškodovanih. Kdor pride, ima priložnost pokazati se. Skupaj bomo približno 14 dni. Po najboljših močeh se trudim na določena igralna mesta poklicati igralce, ki so sposobni igrati na naši ravni. Potem pa je vse stvar treninga. Sami pokažejo, ali so dejansko sposobni. Kar nekaj jih bo dobilo priložnost, na njih pa je, da se dokažejo," je povedal Katanec in se dotaknil termina prijateljskih tekem.Te namreč sledijo končani klubski sezoni.

"Tisti, ki ima voljo do dela, bo delal v vsakem času. Ne sprejemam drugega. Če bo nekdo prišel in rekel, da je utrujen, bom to sprejel in pač dal nekoga drugega igrati. Rad bi videl, da bi bili kompletni, saj je dodajanje enega ali dveh igralcev eno, to, kar imamo zdaj mi, pa povsem druga stvar. Bomo videli, kako bo potekalo," je dodal selektor.

''Z določenimi igralci nisem bil zadovoljen''

Katanec si želi, da bi fantje na igrišču povzeli njegovo filozofijo dela in se oddaljili od nalog, ki jih imajo v svojih klubih. "Rad bi videl, da igralci igrajo drugače kot v klubih. Naš način zahteva borbo na sredini igrišča in je odstotek odvzetih žog zelo pomemben. Če mi nimamo 60 odstotkov osvojenih žog, potem ima pač tekmec pobudo. Več ima žogo in posledično imamo težave. Zaradi tega z določenimi igralci nisem bil zadovoljen v preteklosti. Rad bi, da napredujejo v tem segmentu, ampak tega se ne da narediti na dveh reprezentančnih treningih. To je posledica odnosa, avtomatizmov, ravno zaradi tega se moram z določenimi fanti pogovoriti. Vsi bodo vedeli, kaj morajo delati," je pojasnil Katanec.

Selektor se je dotaknil tudi bodočih tekmic slovenske izbrane vrste. "Skandinavski način igranja, ki je fizičen, igralci pa tehnično dovršeni, nam ni ustrezal. Ampak dajmo to tradicijo spremeniti. Mogoče pa nam bodo zdaj Švedi, Danci in drugi 'pasali'. Turki pa so tradicionalno specifična ekipa. Ampak gre za prijateljski tekmi, pomembno je, da vidimo, kako bodo fantje med seboj sodelovali, komunicirali,'' je dejal Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.