Šport > Nogomet
63 ogledov

Kopica novih imen, tudi Kronaveter

slovenija litva Anže Petkovšek
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na Brdu pri Kranju objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljskih tekmah proti Švedski v Malmöju 30. maja in proti Turčiji v Ljubljani 5. junija.

V reprezentanci bo tokrat manjkalo kar nekaj vidnih imen, kot sta poškodovani Valter Birsa in Boštjan Cesar, je pa zato kar nekaj novincev. Med vratarji je novo ime na članskem seznamu Grega Sorčan iz Gorice, v obrambi se bosta med drugimi poskusila dokazati Boban Jović in Miha Mevlja, v zvezno vrsto je Katanec vpoklical tudi Roka Kronavetra iz Olimpije in Jureta Matjašiča iz Zavrča, po premoru zaradi poškodb pa se vračata Kevin Kampl in Robert Berić.

Slovenska vrsta se bo sicer zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, sledili bodo treningi do 28. maja, ko bo slovenska vrsta odpotovala na Švedsko. Ta reprezentančna akcija se bo končala 5. junija z obračunom s Turčijo v Stožicah.

Slovenija se je s Švedsko doslej pomerila enkrat, in sicer na prijateljski tekmi 26. maja 2008 v Göteborgu, slavili so Skandinavci z golom Tobiasa Linderotha. Proti Turkom so Slovenci prav tako doslej odigrali le eno prijateljsko tekmo, 31. maja v Bielefeldu sta za slovensko zmago poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 61., Turčija je 13., Švedska pa 36. Prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo bosta zadnji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Uvodna tekma v teh Katančeve izbrance čaka 4. septembra v Litvi. Ob njej so v skupini F še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.

Seznam za Švedsko in Turčijo:

  • Vratarji: Vid Belec (Carpi), Jan Oblak (Atletico Madrid), Grega Sorčan (Gorica), Nejc Vidmar (Olimpija)
  • Branilci: Bojan Jokić (Nottingham Forest), Boban Jović (Wisla Krakov), Luka Krajnc (Cagliari), Miha Mevlja (Dinamo Bukarešta), Miral Samardžić (Rijeka), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Palermo), Andraž Struna (Giannina)
  • Vezisti: Matic Črnic (Domžale), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Andraž Kirm (Omonia), Rene Krhin (Granada), Rok Kronaveter (Olimpija), Jasmin Kurtić (Atalanta), Jure Matjašič (Zavrč), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Blaž Vrhovec (Celje), Miha Zajc (Olimpija)
  • Nnapadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Rijeka), Milivoje Novaković (Maribor)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.