Šport > Nogomet
64 ogledov

Katanec videl nekaj "interesantnih fantov"

(Ukrajina - Slovenija) Katanec EPA Katanec je ob slovesu od reprezentance za naslednika predlagal Tomaža Kavčiča.
Po minimalnem porazu Slovenije na gostovanju pri Severni Irski (1:0) je bil slovenski selektor zadovoljen z nekaterimi aspekti slovenske igre.

"V splošnem sem zadovoljen s fanti, ki so bili skozi celotno reprezentančno akcijo prizadevni in delavni. Poizkušajo narediti vse naloge, ki jim naložim. Imamo pa seveda še nekatere težave," je po obračunu na Windsor Parku dejal Srečko Katanec in nato povzel ponedeljkovo srečanje.

"Mislim, da si nismo zaslužili poraza. Nasprotnik je iz enega strela dosegel zadetek in zmagal tekmo. Vseeno moramo čestitati Severnim Ircem. Žal mi je, da nismo dosegli zadetka, čeprav smo imeli nekaj priložnosti. V določenih situacijah bi morali biti bolj konkretni. Lepo priložnost je imel Skubic, nato Bezjak. Iz teh situacij bi se dalo več narediti," je po tekmi v Belfastu dejal slovenski selektor.

Ljubljančan na klopi Slovenije je bil zadovoljen s predstavami novincev. "Videl sem kar nekaj interesantnih fantov. Povedal sem jim, kaj morajo storiti, če hočejo biti tudi v bodoče del reprezentance. Vrhovec je izredno zanimiv igralec, tehnično dovršen, z vizijo v igri, vendar se mora popraviti v fizičnem smislu. Če tega ne bo storil, žal ne bo več z nami, kar sem mu tudi povedal," je razkril Katanec in pohvalil igro Reneja Krhina na sredini igrišča.

Slovenci bodo naslednjo tekmo igrali konec maja, ko bodo gostovali pri močni Švedski. "Veselim se že naslednje akcije. Želel bi, da v tem obdobju fantje napredujejo. Vsi moramo malo narediti na sebi in upam, da bomo boljši," je pričakovanja strnil Katanec.

Na Euru bodo najbolj organizirani

Severni Irci so še na deseti tekmi zapored ostali neporaženi, kar je rekord omenjene reprezentance. Na tretji domači tekmi proti Sloveniji so drugič minimalno zmagali. 

"To je bil dober teden, dober večer za nas. Deset tekem smo neporaženi. Igrali smo dobro, obranili enajstmetrovko ... Ko bomo šli v Francijo na evropsko prvenstvo, ne bomo najbolj talentirani na tistem turnirju, zato pa bomo poskušali biti najbolj organizirani in pokazati veliko srce," je po tekmi dejal severnoirski selektor Michael O'Neill.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:52 30.marec 2016.

    Men se je zdela igra super , gol je padel zaradi kraje žoge po faulu , sodnik pa nič . 11m , pa ni streljal pravi igralec in to je edina napaka.