Šport > Nogomet
55 ogledov

Drugi test nove reprezentance

slovenija, makedonija Anže Petkovšek
Četa Srečka Katanca se je tokrat pomerila s Severnimi Irci in izgubila z 0:1.

Po zadnjih kvalifikacijah je precej spremenjena slovenska reprezentanca svojo novo akcijo odprla s spodbudno zmago proti Makedoniji, za 1:0 je v Kopru poskrbel napadalec Rijeke Roman Bezjak. Slovensko izbrano vrsto je drugi preizkus čakal na gostovanju v Belfastu, kjer ji je nasproti stala udeleženka naslednjega evropskega prvenstva Severna Irska.

V tretji minuti je Nejc Skubic podajal v peterec domačih, kjer so gostitelji nespretno izbijali pred Bezjakom, do žoge je znova prišel Skubic, a sprožil slabo, žoga je poletela daleč mimo severnoirskih vrat. V 12. minuti je bil po novi kombinaciji Skubic-Bezjak, vmes je žogo lepo mimo sebe izpustil Josip Iličić, slovenski napadalec sam pred domačim vratarjem, vendar je iz zelo težkega kota na desni strani zadel le zunanji del mreže.

Gostitelji si tudi v naslednjih minutah niso pripravili nič konkretnega, v 28. minuti pa je Iličić z 20 metrov streljal nekoliko z desne, vratar Roy Caroll pa je dokaj mirno zaustavil žogo. nato pa so do lepe priložnosti le prišli tudi domači nogometaši. Jasmin Kurtić je izgubil žogo na svoji polovici igrišča, Oliver Norwood je našel Conorja Washingtona, ki pa mu je Jan Oblak skrajšal kot in napadalec angleškega kluba Queens Park Rangers je streljal v Škofjeločana.

Gostitelji so postajali agresivnejši, Slovenci pa so delali vedno več napak. V 41. minuti je padel tudi prvi zadetek. Po dolgi žogi je Miral Samardžić padel ob Washingtonu, sodnik se ni odločil za prekršek, napadalec je nato dobil tudi dvoboj z ramo ob rami s Skubicem, preigral še Boštjana Cesarja in s šestih metrov poslal žogo mimo Oblaka za 1:0. Washington, njegova babica izhaja iz Belfasta, sicer do tokratnega vpoklica še nikoli ni stopil na tla Severne Irske.

Drugi polčas se je začel z blažjim pritiskom Slovenije, a sta obe reprezentanci ostajali brez pravih priložnosti. Nato pa so imeli gostje v 66. minuti izjemno priložnost. Jonny Evans je ob kotu Slovencev nepravilno ustavljal Samardžića, sodnik pa je pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Milivoje Novaković, a je njegov strel s skokom v svojo desno ubranil Caroll.

Gostje so imeli žogo precej več v svoji posesti, a pravih zaključkov ni bilo in ni bilo. Šele v 89. minuti je Petar Stojanović prodiral iz desne proti sredini, našel Matica Črnica, ta pa je žogo podaljšal do Valterja Birse. Član Chieva je sprožil z 20 metrov, iskal dasni kot Carollovih vrat, a se je slednji izkazal z novo obrambo.

Slovenija je imela 66 odstotkov časa žogo v svoji posesti, v strelih je bilo v njeno korist 9:3, v tistih na okvir gola pa 3:2.

Prijateljska tekma:

Severna Irska : Slovenija  1:0 (1:0)
Washington 41.

Komentarjev 4
  • Avatar olor
    olor 11:06 29.marec 2016.

    Ne NovkoviĆ ne Katanc nimajo pojma o fuzbali. Sami bleferji

  • kurt 22:52 28.marec 2016.

    Mislim, da imajo piščanci in ostala perutnina močnejši strel od naših, saj streljajo po golu, kot neke babe.(pa naj mi babe oprostijo) Birsa podaja gostujočemu vratarju, kot da bi bil na smrt bolan, namesto, da bi preluknjal mrežo, kaj le ...prikaži več trenirajo, če nimajo moči udarit po žogi kot se to spodobi. O penalu, ne bi..vratar je prečital Novo..se zgodi.

  • Žurnalček 22:11 28.marec 2016.

    Evo ne mislim ga več poslušat Gasim TV !