Šport > Nogomet
55 ogledov

Mladi Slovenci do lepe zmage

Luka Krajnc NZS
Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kopru na svoji sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 v skupini 2 premagala Irsko s 3:1 (1:0).

Slovenski nogometaši so na zadnji tekmi kvalifikacij v Kopru premagali aktualne svetovne prvake do 20 let Srbe, tokrat pa so zlomili odpor Ircev. Ti so izgubili četrtič zapored, Slovenci pa so zmagali petič, z novimi tremi točkami so ohranili stik z vodilno Italijo, ki ima s tekmo manj - proti Andori bo igrala v torek - točko več od fantov Primoža Glihe.

Do prve polpriložnosti so domači tokrat prišli v šesti minuti, ko je Domen Črnigoj z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je proti žogi tekel Miha Zajc, toda tik pred njim je okroglo usnje v kot odbil Shane Griffin. Nov kot so si Slovenci priigrali v 13. minuti. Žogo si je namestil Zajc, podal v kazenski prostor, Irci so za trenutek pozabili na kapetana Luko Krajnca, ki je priložnost unovčil za 1:0.

Zajc je v prvem polčasu poizkusil še dvakrat, najprej v 22., zatem še v 29. minuti, dvakrat pa je v kot odbil vratar Ian Lawlor. V 43. minuti je poizkusil rezervist Sean Maguire, Grega Sorčan je bil na pravem mestu. Večjih težav slovenski vratar ni imel niti v 48. minuti po strelu Calluma O'Dowde.

V 54. minuti je Sean Long na desni strani kazenskega prostora zrušil Aljaža Krefla, glavni sodnik Andris Treimanis pa je hitro pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Gregor Bajde in premagal Lawlorja. Napadalec Maribora je bil dve minuti po golu znova nevaren, irskega vratarja je skušal premagati z razdalje, a ta ni klonil.

Slovenci so bili blizu tretjemu golu v 59. minuti, ko je nevarno meril Črnigoj, še bližje pa v 63. minuti, ko je Črnigoj odlično podal v kazenski prostor, Dino Hotič pa je bil pred golom premalo zbran in je žogo poslal čez prečko. Zato pa so v 65. minuti zadeli Irci. Po desni strani je prodrl Dylan Connolly, podal v kazenski prostor, slovenska obramba je izbila, a le do O'Dowde, ki je premagal Sorčana.

A upanja Ircev je bilo kmalu konec. Krefl je v 72. minuti na levi strani kazenskega prostora priigral prosti strel. Žogo si je nastavil Zajc in jo mojstrsko poslal za hrbet Lawlorja. Domačini so imeli do zadnjega sodniškega žvižga tekmo pod nadzorom in si priigrali še nekaj lepih priložnosti. V 77. minuti je Lawlorja preizkusil Leo Štulac, v 80. minuti Hotič, v sodniškem dodatku rednega dela pa še Krefl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.