Šport > Nogomet
24 ogledov

Fergie: ''Ronalda bomo ustavili z mačeto''

 ferguson EPA
Škotski nogometni strateg Sir Alex Ferguson je pred torkovo povratno tekmo Lige prvakov proti Real Madridu zatrdil, da se Cristiano Ronaldo ne vrača v Manchester United. Trener rdečih vragov je obljubil, da bo Ronaldo na Old Traffordu doživel lep sprejem, razkril pa je tudi način, kako ustaviti prvega zvezdnika Reala.

V torek bo na sporedu veliki obračun med dvema izmed največjih svetovnih nogometnih velikanov. Manchester United bo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov gostil Real Madrid. Sir Alex Ferguson, trener rdečih vragov, je zatrdil, da se Cristiano Ronaldo ne bo vrnil k Unitedu.

ronaldo ferguson | Avtor: Reuters Reuters
''Nič se ni zgodilo, kar bi kazalo na to, da se bo Ronaldo vrnil na Old Trafford. Pogodba se mu izteče čez dve leti in mislim, da gre za lažno upanje. Menim, da je vse samo del pogajanj o novi pogodbi z Madridom,'' je povedal Ferguson, ki je med letoma 2003 in 2009 Ronalda izklesal v enega najboljih nogometašev na svetu.

Škotski strateg je prepričan, da Ronaldo ob vrnitvi v gledališče sanj lahko pričakuje lep sprejem. ''Cristiano bo lepo sprejet. Vsi naši nekdanji igralci, še posebej tisti, ki so igrali tako dobro, ob vrnitvi doživijo lep sprejem'' je povedal 71-letnik, ki je prepričan, da je Portugalec v zadnjih nekaj letih še napredoval: ''Danes je boljši, kot je bil  takrat, saj je bolj zrel. Star je 28 let in na vrhuncu kariere. Glede na fizično pripravljenost - nikoli ne zamudi tekme ali je poškodovan - bo vsaj do 32 leta kazal svojo najboljšo igro,'' je dodal Ferguson.

Novinarje je še zanimalo, kako namerava Fergie na povratni tekmi zaustaviti napadalca Madrida. Škot pozna rešitev: ''Imam načrt, kako ga ustaviti: reče se mu mačeta. Načrt B je mitraljez,'' je v šali zaključil Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.