Šport > Nogomet
8 ogledov

Ferguson: United lahko napreduje

Alex Ferguson EPA
Athletic iz Bilbaa je na prvi tekmi osmine finala na Old Traffordu prišel do pomembne prednosti pred povratnim obračunom, a Alex Ferguson je prepričan, da rdeči vragi lahko slavijo v vroči Baskiji in napredujejo v četrtfinale.

Manchester Unitedu v letošnji evropski sezoni pred domačimi gledalci prav nič ne gre od rok. Četa Alexa Fergusona je namreč dobila le eno od petih domačih srečanj v evropskih pokalih. Rdeči vragi so tokrat klonili na prvi tekmi osmine finala Evropske lige proti Athleticu iz Bilbaa, pred še hujšim porazom pa jih je v 92. minuti rešil Wayne Rooney, ki je v 92. minuti zadel iz enajstmetrovke.

"Dobro so nas premagali, moram priznati, da so bili boljši," je po obračunu priznal Ferguson in se dopolnil: "Mislim, da nismo bili dobri v obrambenih nalogah, ofenzivni del je bil na trenutke zelo dober, toda Bilbao je bil boljši. Še vedno lahko dobimo obračun. O tem ni dvoma. Pokazali smo, da si lahko pripravimo priložnosti, toda očitno se moramo bolje braniti." Sloviti Škot se je dotaknil tudi zadnjega zadetka Baskov, ki je bil dosežen, potem ko je sodnik dosodil prekršek, ker je Patrice Evra žogo brcnil brez obuvala: "Ne vem, kako bi ga opisal. Pravilo pravi, da žogo lahko brcneš brez obuvala, nato pa moraš z igrišča, ko se igra zaustavi. Evra je žogo brcil na rahlo."

Mancini: Zabili bomo v Manchestru

Boleč poraz je doživel tudi drugi velikan iz Manchestra, City. Sinjemodri so na Portugalskem z 0:1 klonili proti Sportingu. "Rezultat me ne preseneča. V nogometu se lahko zgodi marsikaj. Nismo igrali dobro. Imeli smo priložnosti, toda nismo jih izkoristili. Imamo večje možnosti za napredovanje. V Manchestru bo drugačna tekma, in ko si bomo pripravili priložnosti, bomo zabili," optimističen ostaja Roberto Mancini, trener Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.