Šport > Nogomet
19 ogledov

Ferreira: "Izgubili smo samozavest"

evropska liga maribor panathinaikos handanović Saša Despot
Nogometaši Maribora so sinoči v Ljudskem vrtu v 1. kolu Evropske lige na kolena spravili grškega velikana Panathinaikos (3:0). To je bila šele tretja zmaga kakšnega slovenskega kluba nad grškim, s katerimi so do zdaj odigrali 13 evropskih tekem.

Četa Darka Milaniča je z zadetkom Roberta Beriča v prvem polčasu in Agima Ibraimija ter Marcosa Tavaresa v drugem delu povsem nadigrala neprepoznavni Panathinaikos, ki je kot kaže v veliki krizi, kar je po tekmi priznal tudi trener Grkov Jesualdo Ferreira.


"Ponavljam da bo šele analiza pokazala, zakaj so bili rezultati takšni kot so bili. Ne morem verjeti, da smo odigrali tako slabo. Raven ekipe v igri je padla in preprosto se ni dalo tega izboljšati v danem trenutku. Igra je bila slaba in takšnega rezultata nisem pričakoval. Pomembno pa je, da ostanemo v teh težkih časih skupaj, da pozabimo na težave, ki jih je imela ekipa. Smo v zelo težkem obdobju, izgubili smo samozavest in seveda ne bežim od svoje odgovornosti. Ni res, da vztrajam vseskozi v isti postavi, danes smo na primer igrali z dvema napadalcema, ampak se ni obneslo. Razlogov za slabo igro je več. Igralci, ki so kasneje prišli v ekipo, se še niso vklopili, imeli smo nekaj poškodb, potreben je čas, ekipa se mora postaviti na noge, moštvo se mora začutiti," je novinarjem po porazu, ki jih je po 1. kolu Evropske lige prikoval na dno lestvice (Maribor je po remiju Lazia in Tottenhama prvi) dejal gostujoči trener.

To je bila v trinajstih tekmah proti grškim predstavnikom šele tretja zmaga kakšnega slovenskega kluba. Pred vijoličastimi je to v sezoni 1995/96 uspelo Olimpiji, ki je v Ljubljani s 3:1 premagala Apollon in Kopru v sezoni 2003/04, ki je na gostovanju pri Egaleu slavil s 3:2. Mariborčani so po dveh porazih z Olympiacosom v sezoni 1995/96 proti Grkom dosegli prvo zmago, Panathinaikos pa je bil prvič v treh tekmah poražen. V sezoni 1999/2000 so namreč dvakrat ugnali Gorico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.