Šport > Nogomet
6052 ogledov

Fifa brez milosti! Huda kazen za Srbijo! Morala bo ...

Srbska nogometna reprezentanca Profimedia
Fifa je zaradi navijaških ekscesov na minulem SP strogo kaznovala Srbijo. Kazni sta dobila tudi Mehika in Ekvador.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je izdala kazni trem nacionalnim zvezam zaradi dogodkov na svetovnem prvenstvu v Katarju. Kazni zaradi obnašanja navijačev so prejele Srbija, Mehika in Ekvador, Srbija pa je bila kaznovana tudi zaradi obnašanja njenih igralcev.

Dejan Lovren Tudi Argentini Šport Grozi Hrvatom huda kazen? Fifa je sprožila preiskavo

Fifa je sporočila, da je Srbiji zaradi dogodkov na tekmi skupine G s Švico dosodila finančno kazen 50.000 švicarskih frankov (skoraj 50.000 evrov) in dodatno kazen zaprtja četrtine stadiona za naslednjo domačo mednarodno tekmo. Kazen je posledica kršitev 12. člena (neprimerno vedenje igralcev in uradnih oseb) in 13. člena (diskriminacije) ob ugotovljenih navijaških vzklikih in obnašanju igralcev na tekmi s Švico, je pojasnila Fifa.

Med omenjeno tekmo je uradni napovedovalec na stadionu navijače pozval, da "ustavijo vse diskriminatorne vzklike in geste". Ob navijanju navijačev je sledila tudi konfrontacija švicarskega kapetana Granita Xhake z več srbskimi reprezentanti.

Srbska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Fifa je sicer  že pred tem 7. decembra kaznovala srbsko zvezo s kaznijo 20.000 frankov po tem, ko je bila v srbski slačilnici izobešena sporna različica zastave z zemljevidom, na katerem je Kosovo prikazan kot del Srbije ob napisu "ni predaje".

Disciplinska komisija Fife je zaradi prekrškov navijačev na tekmah SP dosodila kazni še zvezam Mehike in Ekvadorja. Mehika bo zaradi spornega skandiranja navijačev na tekmi proti Poljski Fifi morala plačati 100.000 frankov in bi v primeru novega tovrstnega prekrška igrala eno domačo tekmo brez gledalcev.

Medtem bo ekvadorska zveza morala plačati kazen 20.000 frankov kazni in bo na naslednji mednarodni tekmi morala zapreti tribune za goloma zaradi skandiranja njenih navijačev na tekmi s Katarjem, je sporočila Fifa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.