Šport > Nogomet
9309 ogledov

Fifa dokončno potrdila novo pravilo v nogometu

Gianni Infantino Profimedia
Pravilo petih menjav je bilo dokončno potrjeno in bo veljalo na Svetovnem prvenstvu 2022.

Mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab) je v Dohi v Katarju dokončno potrdil uvedbo pravila petih zamenjav na nogometni tekmi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Predsednik Fife Gianni Infantino pravi, da pravilo petih menjav uživa močno podporo celotne nogometne skupnosti.

Ocenjevanje uporabe novega polavtomatskega sistema VAR za določanje prepovedanega položaja, ki ga namerava Mednarodna nogometna zveza (Fifa) uporabiti med svetovnim prvenstvom v Katarju od 21. novembra do 18. decembra, pa se bo nadaljevalo in "je zaenkrat zelo zadovoljivo", je pojasnil njen predsednik na letni skupščini Ifaba.

Gianni Infantino | Avtor: Profimedia Profimedia

V zvezi s polavtomatskim zaznavanjem prepovedanega položaja kot pomočjo za uradne osebe na tekmah pa bodo strokovnjaki odločili, ali ga bodo že uporabili na SP, ki se bo začelo 21. novembra. Sistem, ki so ga testirali v zadnjih dveh letih, naj bi prepovedani položaj zaznal v le nekaj sekundah.

Razpravljali so tudi o žgočih vprašanjih, ki zadevajo možnost zamenjave igralca v primeru pretresa možganov. Opozorili so tudi na pomanjkanje spoštovanja sodnikov in problematiko njihove varnosti, kar so opredelili kot svetovni problem. Člani Ifaba so se strinjali, da se bodo tem vprašanjem še posebej posvetili. Med možnimi rešitvami je tudi uporaba kamer, ki bi jih na sebi nosili sodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.