Šport > Nogomet
46 ogledov

Fifa za velike spremembe klubskega SP

Gianni Infantino EPA
Predsednik Fife s svetovalcema Marcom van Bastnom in Zvonimirjem Bobanom snuje prenovo klubskega svetovnega prvenstva.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino želi povečati število udeležencev svetovnega klubskega prvenstva s sedmih na kar 32 klubov, prav tako pa želi spremeniti datum tekmovanja ter ga premakniti z decembra na junij.

"Zdajšnji sistem tekmovanja svetovnega klubskega prvenstva potrebuje spremembe. Moramo ga narediti bolj zanimivega za klube in navijače po vsem svetu," je spremembe napovedal Infantino, ki je predlagal, da bi nastopilo 32 klubov od 10. do 30. junija.

"Vprašanje je, koliko se klubom splača potovati tako daleč in menjati časovni pas za eno ali dve tekmi? Mislim, da je formula z 32 klubi dober predlog. Svet se spreminja in tudi mi moramo najti način tekmovanja, ki bo zanimiv za klube in navijače po vsem svetu," je predsednik Fife pojasnil razloge, zakaj se nagiba k spremembam in napovedal, da bi do njih lahko prišlo že leta 2019.

Znani štirje udeleženci

Letošnje svetovno klubsko prvenstvo bo od 8. do 9. decembra na Japonskem. Za zdaj so si nastop že zagotovili Real Madrid, Club America, Atletico Nacional, Mamelodi Sundowns in Auckland City, nastopila pa bosta še azijski prvak in državni prvak Japonske.

Evropske ekipe so do zdaj na svetovnem klubskem prvenstvu slavile sedemkrat, kot zadnja Barcelona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.