Šport > Nogomet
195 ogledov

Finale odločen po enajstmetrovkah, prva lovorika v vitrinah kluba

NK Rogaška NK Rogaška/Luka Šket
Nogometaši Rogaške po enajstmetrovkah zmagovalci pokala Pivovarna Union.

Nogometaši Rogaške so zmagovalci pokala Pivovarne Union v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Slatinčani po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 (0:0, 0:0, 1:1) in prišli do prve pokalne lovorike.

Po enakovrednem prvem polčasu je bila Rogaška v drugem bližje zadetku, a sta se ekipi po 90 minutah igre razšli brez golov. Sledil je podaljšek, v prvem je za vodstvo Rogaške zadel Thalisson, v drugem pa je iz prostega strela izenačil Luka Marjanac.

Streljanje enajstmetrovk se je zavleklo do sedme serije, v tej pa je za Gorico zgrešil Robert Ćosić, za Rogaško pa zadel Cene Kitek.

Rogaška je tako v zgodovinskem prvem pokalnem finalu prišla do lovorike, Gorica, ki sicer ima tri tovrstne naslove, pa je drugič izgubila.

Rogaška je v finale krenila v vlogi favorita, nenazadnje gre za prvoligaša, ki je letošnjo sezono v Prvi ligi Telemach sklenil na osmem mestu. A tokrat se je morala proti Gorici, ki je sezono med drugoligaši končala na četrtem mestu, pošteno potruditi za zmago, ki jo je dosegla šele po enajstmetrovkah.

A drugo leto Rogaška vseeno ne bo članica elitne druščine, saj Slatinčani niso pridobili prvoligaške licence za prihajajočo sezono, kot tudi ne Uefine, tako da kljub pokalni zmagi prihodnjo sezono ne bodo nastopili v evropskih tekmovanjih. Kdo od slovenskih klubov bo še nastopil v kvalifikacijah za konferenčno ligo, bo potrebno počakati na odločitev NZS.

Rogaška v začetku današnje tekme ni bila videti favorit, ekipi sta bili povsem enakovredni. Nekoliko podjetneje je začela Gorica, v tretji minuti je žoga po strelu z voleja Dariusa Daniela Jalinousa zletela čez prečko rogaških vrat.

Pri obeh ekipah je bilo v uvodnih minutah nekaj nepovezane igre, tudi priložnosti ni bilo na pretek. Nekaj več so bili pri žogi Goričani, ki so imeli v 13. minuti lepo priložnost, a Marjanac z ugodnega položaja kakšnih desetih metrov ni najbolje streljal, Slatinčani pa so žogo odbili v kot.

Tudi v nadaljevanju dvoboja so pri obeh ekipah ob nekaj nevarnejših podajah pred gol tekmeca manjkali resnejši zaključki. V 36. minuti je nov poskus Gorice, tokrat Amadeja Mariniča, zletel nad prečko. Nekaj trenutkov zatem je lepo akcijo izpeljala Rogaška, a je ni uspel zaključiti Patrik Mijić.

Ob koncu polčasa je po podaji iz kota poskušal še Ćosić, vendar prelahko za Ajdina Mulalića v vratih Rogaške in navijači obeh ekip, ki so se zbrali v kar lepem številu, v prvem delu niso videli gola.

Je bil pa zato drugi precej bolj atraktiven. Tudi tega je Gorica dobro začela, po kotu se je žoga odbila do Jalinousa, a je zletela mimo leve vratnice Mulalića. Nato je podjetnejša postala tudi Rogaška, imela nekaj strelov, vedar so vse Goričani blokirali.

Gorica je nevarno zapretila v 57. minuti, ko po strelu Dragana Brkića Mulalić ni najbolje posredoval, Haris Kadrić pa odbitka ni pospravil v mrežo. Sledile so minute Rogaške, ki je imela dve lepi priložnosti za vodstvo. Thalisson je sprva z glavo z bližine meril naravnost v Alena Jurco, vratar Gorice pa je zatem ubranil še strel Alena Korošca.

V 71. minuti je predložek Mariniča skoraj presenetil Mulalića, a se je slednji še izkazal, na drugi strani pa je bil v 81. minuti znova blizu zadetka Rogaška, toda po strelu Mijića se je tresla le prečka. V 86. minuti je Jurca ubranil prosti strel Antoniu Majceniću, že po naslednjem kotu pa je moral vrtnice znova reševati, ko je sijajno ubranil strel Roka Pirtovška.

V podaljšku je nato prva bila nevarna Gorica, ko je Kadrić zaključil protinapad, a je posredoval Mulalić. Ob koncu prvega podaljška pa so Slatinčani po kombinaciji Shakeonea Satchwella in Thalissona le zadeli. Toda Gorica se je vrnila v drugem podaljšku, v 110. minuti je mojstrsko prosti strel z roba kazenskega prostora za izenačenje na 1:1 izvedel Marjanac in tekmo poslal v enajstmetrovke, v katerih je slavila Rogaška.

Komentarjev 1
Sorodne novice