Šport > Nogomet
10 ogledov

Fiorentina predstavila Iličića

josip iličić EPA
Italijanska Fiorentina je predstavila svojo novo okrepitev Josipa Iličića, ki je z vijoličastimi podpisal petletno pogodbo.

Josip Iličić je na tiskovni konferenci v Firencah razkril, zakaj se je pridružil Fiorentini. ''Ponosen sem, da sem tukaj. Na ponudbo Fiorentine sem pristal takoj, ko smo jo dobili. Želel sem si priti sem in se pridružiti tako močni ekipi. Drugi klubi me niso zanimali. Ekipa si zasluži Ligo prvakov. Lani se je takoj videlo, kako dobri so, zdaj pa so tukaj še igralci kot sta Mario Gómez in Guiseppe Rossi. Moj prvi cilj je, da ujamem formo, saj so moji soigralci v veliki prednosti,'' je povedal Iličić, ki je s Fiorentino danes podpisal petletno pogodbo.

Fiorentina je za Iličića odštela devet milijonov evrov, potem ko si slovenski vezist ni želel nadaljevati kariere v Palermu, ki je izpadel v Serie B. ''Fiorentina je miren klub, ki ne vrši posebnega pritiska. Kar se tiče Palerma... težko je igrati, ko imaš vsake tri mesece novega trenerja,'' je povedal 25-letnik.

Iličić pa ni najbolj zadovoljen z novim trenerjem Vincenzom Montello. ''Rad igram takšen nogomet, kot ga gojijo Montellove ekipe. Rad sem v vlogi napadalnega vezista, zato mi položaj centralnega vezista, kar trenutno preizkuša Montella, ne odgovarja,'' je zaključil Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.