Šport > Nogomet
77 ogledov

Fotograf o ozadju ikonične fotografije

ronaldo messi neymar Reševalni pas/Twitter
Fotograf Alexander Hassenstein je pojasnil ozadje najbolj ikonične fotografije gala prireditve v Zürichu, kjer so pred dnevi podelili nagrado Ballon d'Or.

Alexander Hassenstein je na podelitvi zlate žoge nezavedno posnel zanimivo fotografijo, ki je preplavila družabna omrežja in in postala neusahljiv vir šaljivih objav na račun brazilskega zvezdnika Neymarja.

Na fotografiji se Cristiano Ronaldo rokuje z ženo Lionela Messija Antonello Roccuzzo, pri čemer ga je s predirljivim pogledom spremljal Neymar. Messi se je med tem le nerodno igral s svojim ušesom.

Hassenstein je v pogovoru za francoski spletni portal 20minute.fr razkril, da je bila fotografija stvar naključja.

''Žal mi je, da se nisem oglasil prej, sem v Avstriji na svetovnem prvenstvu v poletih,'' se je najprej opravičil fotograf in dodal, da na izdelek ni pretirano ponosen.

''Da, bil sem zadovoljen, to pa je tudi vse. S fotoaparatom v roki sem pet ali šest sekund stal pred njimi. Kar se mene tiče, v ozadju ni nobene zgodbe, ampak samo trenutni posnetek. Imel sem dober položaj, vendar sem hitro odšel. Posnel sem pet, šest slik. Luči so bile takrat zatemnjene. Antonella Roccuzzo je bila prava kraljica večera,'' je povedal fotograf.

Hassenstein je fotografiral tudi Messijevega sina Thiaga, a je za posredovanje teh fotografij pridobil soglasje argentinskega superzvezdnika.

''Leu sem pokazal sliko in ga vprašal, če se strinja z objavo. Rekel je 'da' in se mi zahvalil za vprašanje. S športniki se zelo dobro razumem. Nihče si ne želi slabih fotografij,'' je sklenil Hassenstein.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.